مو

کاشت مو به روش FUE

در دنیای امروز، کاشت مو به روش FUE، یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای کاشت طبیعی است. همچنین، این تکنیک رایج‌ترین روش برای کاشت ریش و کاشت ابرو است. بسیاری از بیماران که از این روش استفاده کرده‌اند، معتقدند که این روش طبیعی ترین نتایج را با جای زخم بسیار ناچیز ارائه می‌دهد. این موضوع به این معناست که بیمار با وجود اینکه پیوند مو داشته است، به هیچ وجه آثار کاشت در او دیده نمی‌شود و توجه کسی را جلب نمی‌کند.

اما، کاشت مو به روش FUE چیست؟ چه خطراتی دارد؟ هزینه آن چقدر است؟ با ما همراه باشید تا پاسخ این سؤالات را بیابید.

کاشت مو به روش FUE چیست؟

روش استخراج واحد فولیکولی نیز نامیده می‌شود، یکی از روش‌ها با حداقل تهاجم است؛ امروزه، توسط بهترین کلینیک‌ها و جراح کاشت مو در سراسر جهان استفاده می‌شود. در این روش برای بازیابی و رشد مجدد موهای طبیعی، جراح فولیکول‌های مو را از ناحیه اهدا کننده برمی‌دارد و آن ها را در نواحی طاس، بدون مو و یا دارای موهای نازک قرار می‌دهد یا اصطلاحا می‌کارد.

فولیکول‌ها باعث رشد و تولید مو می‌شوند و جزء اصلی ساختار موها به شمار می‌آیند. ناحیه اهدا معمولا از موهای پشت سر شما انتخاب می‌شود، البته ممکن است در صورت ضعیف بودن بانک موها در آن ناحیه، از موهای سایر قسمت‌های بدن نیز استفاده شود. تنها فولیکول‌هایی که سالم و با کیفیت باشند، برای کاشت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

روش سنتی پیوند واحد فولیکولی گرفته می‌شود. این روش با رفع معایب روش FUT تکامل یافته و علاوه بر کاهش جای زخم، خط موی طبیعی‌تری ایجاد می‌کند.

همچنین، شوک بافتی به فولیکول‌های مو را کاهش می‌دهد؛ به این معنی که موها بعد از کاشته شدن، کمتر دچار ریزش می‌شوند و میزان بقا و زنده ماندن گرافت‌های مو را افزایش می‌دهد. گرافت‌های مو شامل پیاز مو، فولیکول و بین 1 تا 4 تار مو هستند.

مراحل کاشت مو به روش FUE

یک فرآیند چند مرحله‌ای است که می‌تواند چندین ساعت طول بکشد تا پیوند با کیفیت بالا انجام شود. در برخی موارد، حتی ممکن است این روش برای انجام کاشت و پیوند تعداد زیادی مو، چندین روز طول بکشد. مراحل انجام عبارتند از:

✔️ سر بیمار به طور کامل تراشیده می‌شود تا جراح بتواند گروهی از موها مو را که شامل 1 تا 4 فولیکول مو هستند، شناسایی کند.

✔️ یک سوزن نازک و توخالی برای استخراج این گروه‌ها با حرکات دایره‌ای، استفاده می‌شود که پس از برداشت موها، زخم کوچکی نیز ایجاد می‌کند.

✔️ سپس این گرافت‌ها با موچین‌های ظریف برداشته شده و در محلول استریل نگهداری می‌شوند تا زمانی که برای قرار دادن در ناحیه موردنظر آماده شوند.

✔️ جراح برش‌های کوچکی در ناحیه طاس سر ایجاد می‌کند که به آن کانال‌های گیرنده می‌گویند، جایی که گرافت‌های مو در آن جا قرار می‌گیرند.

✔️ جراح در نهایت از موچین‌های مخصوص و زاویه دار برای قرار دادن گرافت‌ها در کانال‌های گیرنده استفاده می‌کند.

مراحل کاشت مو روش FUE

چگونگی کاشت مو به روش FUE

ریزش موی ارثی یا طاسی با الگوی مردانه، شایع‌ترین شکل ریزش مو در مردان است. در سن 70 سالگی، نزدیک به 80 درصد از مردان تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند. طاسی با الگوی مردانه، ناشی از حساسیت بیش از حد به هورمون دی هیدروتستوسترون (DHT) است که باعث ریزش مو می‌شود. این هورمون فرایند ریزش مو را با اتصال به فولیکول مو و تضعیف آن در طول زمان انجام می‌دهد.

و با استخراج فولیکول‌های مو از ناحیه‌ای از بدن که به طاسی الگوی مردانه و هورمون DHT مقاوم است، شروع می‌شود. این فولیکول‌ها پس از کاشت در نواحی طاس – مانند خط رشد مو یا در ناحیه تاج – به رشد طبیعی در طول زندگی بیمار ادامه می‌دهند.

زمانی که کاشت مو به روش FUE به درستی انجام شود، نتایج دائمی خواهد بود. زیرا، گرافت‌های گرفته شده از ناحیه اهداکننده، به هورمون DHT که مسئول ریزش مو است، مقاوم هستند؛ به این معنی که هرگز نمی‌ریزند. به همین دلی است که همواره تأکید می‌کنیم برای انجام این کار حتما به بهترین دکتر کاشت مو در تهران مراجعه کنید تا به نتایج دلخواه و ماندگار دست پیدا کنید.

روش FUE مناسب چه افرادی است؟

بیماران بالای 40 سال، با ناحیه اهداکننده وسیع که از آلوپسی آندروژنتیک یا طاسی با الگوی مردانه رنج می‌برند، کاندیدای مناسب هستند. در این سن ریزش مو ثابت مانده و نسبتاً خوب تعریف شده است؛ همچنین، تشخیص موهای مقاوم به هورمون DHT آسان‌تر است.

اگر دارای ویژگی‌های خاصی از مو مانند موهای مجعد یا موج دار یا موهای پرپشت باشید، نتایج طبیعی‌تری نسبت به موهای نازک و صاف خواهید داشت. این به این دلیل است که موهای موج دار یا مجعد هنگام کاشت نسبت به موهای صاف، ظاهر طبیعی‌تری می‌دهند. همچنین، موهای تیره‌ای در کنار پوست روشن بوده و متضاد هستند، نسبت به موها و پوست‌هایی که از نظر رنگ مشابه هم هستند، راحت‌تر کاشت می‌شوند.

برای متقاضیانی که برای پیوند نیازی به تعداد زیادی گرافت ندارند و ترجیح می‌دهند از مدل موی کوتاه استفاده کنند، مناسب‌تر است. معمولاً برای بیماران مسن‌تر، روش FUT بهتر است؛ زیرا، نسبت به FUE کمتر تهاجمی است و بیماران مسن‌تر، در بهبودی بعد از انجام کاشت و روش‌های ترمیم مو مشکل بیشتری دارند.

بد نیست بدانید، کاشت مو به روش FUT زمانی ترجیح داده می‌شود که تعداد زیادی گرافت نیاز به پیوند داشته باشد، به خصوص زمانی که بیمار ناحیه اهداکننده کاملی ندارد. این روش، موهای ناحیه اهداکننده را مانند کاشت مو به روش FUE، نازک نمی‌کند.

مزایای کاشت مو به روش FUE

در این قسمت مزیت‌ها را با هم مرور می‌کنیم؛ فراموش نکنید دستیابی به مزایای این روش به مهارت و تخصص پزشک شما وابسته است:

✅ روشی کم تهاجمی است و باعث می‌شود که پس از بهبود پیوند، فقط زخم‌ها و اسکارهای دایره‌ای بسیار کوچکی باقی بمانند که با رشد موها کاملا ناپدید می‌شوند.

✅ برخلاف سایر روش‌ها که از گرافت‌های بزرگ و نواری برای پیوند استفاده می‌شود. در کاشت مو به روش FUE، از گروه‌های مویی تشکیل شده از 1 تا 4 فولیکول استفاده می‌شود که نتیجه بسیار طبیعی را به وجود می‌آورند.

✅ باعث کاهش ریزش ناشی از شوک به فولیکول موهای کاشته شده می‌شود و میزان بقای فولیکول‌های مو را افزایش می‌دهد.

✅ اجازه می‌دهد تا تعداد دقیق پیوندهای مورد نیاز استخراج شود؛ اما روش FUT، می‌تواند منجر به برداشت بیش از حد مو، از ناحیه اهدا کننده شود.

معایب کاشت مو به روش FUE

هر روش کاشت در کنار مزایایی که دارد، معایب و ایراداتی نیز دارد. در این بخش مهم‌ترین معایب کاشت مو به روش FUE را با هم بررسی می‌کنیم:

❌ به دلیل برداشتن فولیکول‌های مو به صورت جداگانه، طولانی تر از سایر روش‌ها است. فرایند پیوند کامل تعداد موردنظر گرافت، ممکن است چندین جلسه طول بکشد.

❌ سرعت رشد موها در کاشت مو به روش FUE، اغلب کمتر از روش FUT است.

❌ بیماران برای جراحی باید سر خود را کاملا بتراشند؛ این موضوع برای بسیاری از بیماران ناخوشایند بوده و ایده آل نیست.

❌ گرانتر از روش FUT است؛ زیرا به کار دستی گسترده‌تری نیاز دارد و زمان بیشتری را برای انجام نیاز دارد.

معایب کاشت مو به روش FUE

هزینه کاشت مو به روش FUE

با توجه به بررسی‌های انجام شده در سطح جهانی، کمی گران‌تر از روش FUT است. این تفاوت قیمت به این دلیل است که FUE، روشی بسیار وقت گیر است. جالب است بدانید، این روش به ویژه در کشورهایی مانند ایران، ترکیه یا هند محبوب است؛ چون انجام آن قیمت کمتری نسبت به سایر کشورها دارد. در قیمت گذاری این روش عوامل زیادی تأثیرگذارند:

💲 تجهیزات و امکانات کلینیک

💲 کیفیت بانک موی فرد متقاضی

💲 میزان مهارت، حسن شهرت و تجربه پزشک

💲 تعداد گرافت‌ها و فولیکول‌های مورد نیاز

💲 موقعیت جغرافیایی کلینیک یا پزشک

💲 میزان طاسی و وسعت ناحیه‌ای که تحت درمان

ذکر این نکته ضروری است که از روش‌های زیبایی است و معمولا تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرد. ممکن است برخی بیمه‌ها در مواردی که علت طاسی تصادف یا سوانحی مانند سوختگی باشد، استثنائاتی در نظر بگیرند؛ بنابراین حتما با شرکت بیمه‌ای که تحت پوشش آن هستید در این مورد صحبت کنید.

عوارض کاشت مو به روش FUE

اگر در انتخاب پزشک دقت لازم را به خرج دهید، علاوه بر دستیابی به نتایج رضایتبخش، احتمال بروز عوارض بعد را نیز به حداقل خواهید رساند. برخی از عوارض احتمالی عبارتند از:

⚠️ درد و اسکار

⚠️ خطر عفونت

⚠️ خونریزی بعد از جراحی

⚠️ تشکیل دلمه‌های کوچکی در ناحیه درمان

⚠️ ریزش مو در اثر شوک یا ریزش مو ناشی از ترومای بافتی

⚠️ خارش، تنش و بی حسی در محل پیوند و ناحیه اهدا کننده

⚠️ تورم در سر به خصوص در اطراف پوست سر و ناحیه چشم‌ها

⚠️ ریزش مو بعد از کاشت در اثر قطع ارتباط فولیکول‌های مو با جریان خون

میزان بروز این موارد بسیار نادر است؛ در صورت وجود هر یک از آن ها، پزشک خود را مطلع کنید. البته جای هیچ گونه نگرانی نیست؛ زیرا، اغلب این علائم بعد از گذشت زمان کوتاهی رفع می‌شوند.

کلام آخر

میزان موفقیت، به مهارت و تجربه جراحی که کار را انجام می‌دهد و همچنین، به شرایط شما بستگی دارد. اگر این روش به درستی اجرا شود، میزان موفقیت آن به طور کلی، 98٪ است. با محبوبیت روزافزون این روش، جای تعجب نیست که فناوری جدیدی برای افزایش توانایی‌های این روش توسعه پیدا کنند تا تحول بزرگی در صنعت کاشت مو ایجاد شود. برای مثال، یکی از رایج‌ترین روش‌های حاصل از توسعه این روش، کاشت مو به روش DHI است. الو پزشک همراه با مجموعه دکتر گویا بصورت 24 ساعته با مشاوره رایگان در خدمت شما عزیزان است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بسته است
دکمه بازگشت به بالا