مو

کاشت مو برای افراد دیابتی چگونه است؟

بیماری دیابت، یکی از مشکلات شایع است که می‌تواند در زندگی افراد مبتلا به این بیماری اختلال ایجاد کند. آسیب‌های ناشی از این بیماری به دلیل عدم توانایی بدن در تولید انسولین، مشکلات فیزیکی و ظاهری را برای افراد دیابتی به وجود می‌آورد. یکی از عارضه‌های این بیماری، تغییرات هورمونی مخصوصاً هورمون آندروژن است که منجر به ریزش مو و از دست دادن روزانه تعداد زیادی از تارهای مو می‌شود.

به علاوه مرگ فولیکول‌های مو به دلیل اختلال در گردش خون به ویژه در سر افراد دیابتی، باعث ریزش موی این افراد می‌شود. افزایش گلوکز یا همان قند خون هم می‌تواند باعث شود اکسیژن به میزان کافی به سلول‌های مو نرسد. در نتیجه، کمبود مواد مغذی و اکسیژن منجر به از دست دادن موها می‌شود. استرس در افراد دیابتی هم می‌تواند، روند ریزش مو آنها را تشدید کند. حال کسانی که از این بیماری رنج می‌برند، دچار کم پشتی و کچلی موها می‌شوند.

خوشبختانه با پیشرفت علم و تکنولوژی، پزشکان متخصص، امکان کاشت مو برای افراد دیابتی را فراهم کرده‌اند تا کسانی که با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند، با ظاهر زیباتر و اعتماد به نفس بیشتری توانایی مقابله با مشکل‌شان را داشته باشند. در اشخاص دیابتی با کاشت افراد با شرایط نرمال متفاوت است. برای آشنایی بیشتر با کاشتن مو و انواع آن می‌توانید به مقاله کاشت مو مراجعه کنید. با مجموعه الو پزشک همراه باشید تا در ادامه این مطلب، کاشت مو برای افراد دیابتی را شرح دهیم.

بیماری دیابت

دیابت یا مَرَض قند (Diabetes mellitus)، بیماری است که منجر به اختلال در تولید انسولین، سوخت و ساز و متابولیسم در بدن می‌شود. بیماری دیابت در دو نوع 1 و 2 خود را نشان می‌دهد. نوع یک آن از انواع بیماری خود ایمنی است که افراد مبتلا به این بیماری، عدم توانایی تولید انسولین توسط غده پانکراس دارند. اما در بیماری دیابت نوع دو ترشح هورمون انسولین کمتر از حالت نرمال (120 میلی گرم در دسی لیتر) است. وراثت، به همراه عوامل محیطی و افزایش سن، از عوامل ابتلا به بیماری دیابت است.

کاشت مو برای افراد دیابتی

بیماری دیابت، می‌تواند باعث ریزش مو و کچلی شود. با توجه به اینکه پیوند مو یک جراحی تقریباً طولانی و زمان بر است و طی جراحی حفره‌های ایجاد شده برای قرارگیری و ثبات مو در سر ایجاد می‌شوند؛ بهبود زخم‌های ایجاد شده طی این عمل، برای افراد دیابتی با اشخاص دیگر متفاوت است. البته افراد دارای دیابت نوع 1 که سطح گلوکز بالایی دارند و نیازمند به استفاده مداوم انسولین می‌باشند، نمی‌توانند عمل پیوند مو انجام دهند.

روش‌های مختلفی برای افراد دارای دیابت نوع 2 که با رژیم غذایی و دارو بیماری‌شان را کنترل می‌کنند، امکان پذیر است. این افراد با رعایت نکات ویژه و انجام آزمایش‌های مخصوص قبل، می‌توانند خطرات پیوند مو را از بین ببرند. مدت زمان ابتلا و میزان پیشرفت بیماری دیابت، به علاوه کنترل سیستم ایمنی، سطح قند خون و سابقه ریزش مو در یک جلسه مشاوره رایگان توسط پزشک، پیگیری می‌شوند.

امروزه پیشرفت روز افزون دانش، باعث شده تا حتی افرادی که سابقه طولانی مدت بیماری دیابت دارند، با رعایت رژیم غذایی، ورزش و دارو، بتوانند انجام داده و زیبایی ظاهرشان را تکمیل کنند. عمل پیوند بیماران دیابتی تقریبا بین 6 تا 8 ساعت طول می‌کشد؛ به دلیل تغییرات هومونی و استرس حین جراحی مدیریت انسولین و تزریق کالگوس به همراه نظارت مداوم پزشک حین کاشت مو برای افراد دیابتی بسیار ضروری است.

عوارض کاشت مو برای افراد دیابتی

کدام افراد دیابتی نمی‌توانند کاشت مو انجام دهند؟

افرادی که بیماری دیابت نوع 1 دارند، کاندید مناسبی نیستند. چرا که هنگام پیوند مو افزایش کورتیزول و گلوکاگون که باعث اختلال در سطح قند خون می‌شوند، به همراه اثرات جانبی داروی بیهوشی برای این افراد خطرناک است. به طور کلی افراد دیابتی با ویژگی‌های زیر، نمی‌توانند اقدام کنند.

‼️ بیماران دیابتی IDDM که وابسته به انسولین هستند.

‼️ بیماران دیابتی نوع 3/a که به انسولین همراه با سایر داروها برای کنترل سطح قند خون نیاز دارند.

‼️ بیماران نوع 3/b که از تمام روش‌های ذکر شده در بالا برای کنترل مقدار قند و انسولین خون استفاده می‌کنند و هنوز قادر به کنترل بیماری نیستند.

تکنیک‌های کاشت مو برای افراد دیابتی

امروزه روش‌های مختلفی وجود دارد؛ اما پزشک برای کاشت مو برای  افراد دیابتی، می‌توانند از روش‌های زیر استفاده کند.

✅کاشت مو به روش FUT
در این روش گرافت‌های مو (یک تا چهار تار فولیکول مو به همراه بافت پیوندی) پس از خارج شدن از بانک مو،  در ناحیه مورد نظر، پیوند زده می‌شود. در این روش به دلیل عدم  نیاز به جراحی تکنیک مناسبی برای بیماران دیابتی می باشد.

کاشت مو به روش SUT 
جدیدترین روش پیوند مو است. در این شیوه برداشتن گرافت‌ها و کاشت آنها با کمک دستگاه لیزر و تجهیزات پیشرفته انجام می شود. عدم ایجاد زخم، جراحت، درد و خونریزی در این روش باعث شده تا بیماران دیابتی بتوانند از این تکنیک بهره ببرند.

کاشت مو به روش FUE

مکمل روش SUT می‌باشد که به روش استخراج فولیکول به صورت تار به تار و تنها یک فولیکول انجام می‌شود.

✅کاشت موی مصنوعی یا HRT 
با فیبر یا الیاف زیستی نانو، یک روش جایگزین برای کاشت مو برای افراد دیابتی است. در این روش به جای استخراج فولیکول از بانک مو، از رشته‌های مصنوعی مو که از جنس پلیمرهای زیستی هستند استفاده می‌شود. این رشته‌های فیبری از نظر جنس، اندازه و ضخامت با موهای طبیعی فرد متقاضی، شبیه سازی می‌شوند.

تکنیک‌های کاشت مو برای افراد دیابتی

بهترین دکتر کاشت مو در تهران

معمولا توسط متخصص و دکتر پوست یا جراح پلاستیک انجام می‌شود. برای رسیدن به نتیجه دلخواه، قبل از هر اقدامی، نسبت به انتخاب پزشک با صلاحیت و با تجربه اقدام کنید. متخصص این حوضه، ضمن برخورداری از تحصیلات و دانش کافی در خصوص مو، از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز مجوز فعالیت دارد.

بهترین دکتر کاشت مو در تهران، با ارائه مشاوره تخصصی، علاوه بر پاسخ به سؤالات شما، آگاهی لازم را در خصوص کاشت مو برای افراد دیابتی، دستورالعمل‌های مراقبتی قبل و بعد از کاشت و همچنین، هزینه‌های آن به شما خواهند داد تا تصمیم‌گیری منطقی داشته باشید.

می توانید با مشاهده نمونه کارها، با سبک و نتایج درمان آنها آشنا شده و به بهترین نتیجه برسید. تجربه مثبت و رضایت مراجعین قبلی نیز می‌تواند مبنای انتخاب پزشک قرار گیرد؛ پس آن را نادیده نگیرید. مجموعه الو پزشک (AlooPezeshk) و دکتر گویا (drgoya)، با ارائه فهرستی از بهترین‌ها، شما را در این راه همراهی می‌کند.

عوارض کاشت مو برای افراد دیابتی

نکات کاشت مو برای افراد دیابتی

از آنجایی که افراد دیابتی سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند؛ همچنین زخم‌ها و جراحت‌های آنان کمی دیر بهبود پیدا می‌کند، این روش برای این اشخاص شرایط خاصی نیاز دارد. رعایت نکات زیر می‌تواند پروسه پیوند مو و دوران نقاهت بعد از آن را راحت‌تر و ایمن کند.

❗ حتماً تمامی آزمایشات که دکتر برایتان تعیین کرده انجام دهید.

❗ سطح قند خون حداقل 7 روز قبل و دو هفته بعد باید ثابت باشد.

❗ قبل از عمل، تزریق انسولین و کالگوس توسط پزشک انجام می‌شود.

❗ حتماً تمام دستورات و داروهای تجویز شده توسط پزشک را تماماً انجام دهید.

❗ کنترل و چک کردن قند خون، حین کاشت مو برای افراد دیابتی توسط پزشک ضروری است.

❗ افراد دیابتی که قصد انجام این کار را دارند، باید سوابق پزشکی‌شان را کاملاً در اختیار پزشک کاشت مو خود قرار دهند. از طرفی با پزشک دیابت‌شان نیز در این باره مشورت کنند.

عوارض کاشت مو برای افراد دیابتی

❌⚠️ قند خون اسیدی

❌⚠️ کاهش قند خون

❌⚠️ افزایش قند خون

ممکن است این عوارض را به دنبال داشته باشد. البته با رعایت و کنترل بیماری و ارتباط مداوم با پزشک، می‌توانید از بروز این مشکلات جلوگیری کرده یا در صورت وقوع، آنها را برطرف کنید.

کلام آخر

بیماری دیابت، می‌تواند مشکلاتی مانند ریزش مو و کچلی برای افراد مبتلا، به وجود بیاورد. با شرایط به خصوص و تکنیک‌های جدید، برای کسانی که دیابت نوع 2 دارند، امکان پذیر است. اگر شما دیابت نوع 2 دارید و ریزش موی ناشی از این بیماری، باعث شده تا به کچلی سکه ای یا طاسی دچار شوید، می‌توانید برای رفع کچلی و بهبود ظاهرتان از بهترین پزشکان و جراحان کمک بگیرید.

البته کاشت مو برای افراد دیابتی نیازمند به رعایت نکته‌های خاص و کنترل بیماری، حین جلسه پیوند مو، توسط پزشک است. اما با رعایت نکته‌های مربوط به این عمل، می‌توانید پیوند مو موفقیت آمیز، با حداقل عوارض جانبی و خطرات را تجربه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بسته است
دکمه بازگشت به بالا