مو

کاشت مو به روش PRP

این روزها ریزش موها و همچنین، نازک شدن آن ها از مشکلات رایج در بین اکثر خانم‌ها و آقایان است. بر اساس آمار جهانی، حداقل حدود 50 میلیون مرد و 30 میلیون زن در طول زندگی خود، مقداری از موهای خود را دست داده‌اند؛ به ویژه پس از رسیدن به سن 50 سالگی و یا در اثر استرس ریزش موها بسیار شایع است.

امروزه صدها درمان مختلف ریزش مو با سطوح مختلف اطمینان و موفقیت وجود دارد. اما، برخی از آن ها از نظر علمی نسبت به سایر روش‌ها مؤثرتر هستند. یکی از این درمان‌ها کاشت مو به روش PRP است. جالب است بدانید، این روش یا پلاسمای غنی از پلاکت، از سال 1980، برای درمان آرتروز، التیام و بهبود رباط‌ها، تاندون‌ها و عضلات آسیب دیده کاربرد داشته است. در ادامه با ما همراه باشید تا کاربرد این روش را بررسی کنیم.

کاشت مو به روش PRP چیست؟

PRP یا پلاسمای غنی از پلاکت، ماده‌ای است که از خون شما گرفته می‌شود و به پوست سر شما تزریق می‌شود؛ این ماده می‌تواند به بهبود بافت‌های بدن، از جمله فولیکول‌هایی که موهای شما از آن ها رشد می‌کنند، کمک کند. برای جدا کردن آن، به نیروی گریز از مرکز نیاز داریم. در واقع، با استفاده از مکانیزمی شبیه سانتریفیوژ از خون شما استخراج می‌شود. این روش می‌تواند ماده PRP را از خون شما جدا کند و همچنین، غلظت پروتئین‌های خاصی را افزایش دهد که باعث بهبودی می‌شوند.

تحقیقات همچنین، نشان می‌دهد که تزریق این ماده می‌تواند به درمان آلوپسی آندروژنیک (طاسی با الگوی مردانه) و درمان آسیب‌های تاندون و … کمک کند. از سوی دیگر، درمانی برای ریزش مو است؛ یک درمان پزشکی سه مرحله‌ای که در آن خون از فرد تحت درمان گرفته شده، بعد از آنالیز و پردازش خون، به پوست سرش تزریق می‌شود.

پزشکان معتقدند، تزریق این ماده باعث رشد طبیعی موها می‌شود؛ همچنین، پلاسمای غنی از پلاکت با افزایش خون رسانی به فولیکول مو و افزایش ضخامت ساقه مو، باعث حفظ آن می‌شود. گاهی اوقات این روش با سایر روش‌ها یا داروهای ریزش مو ترکیب می‌شود تا نتایج مؤثرتری را ایجاد کند.

مراحل کاشت مو به روشPRP

یک فرآیند درمانی سه مرحله‌ای است. اغلب درمان‌ها به این وسیله، به سه جلسه درمانی به فاصله 4 تا 6 هفته نیاز دارند. همچنین، هر 4 تا 6 ماه یکبار، انجام درمان‌های مکمل و ترمیمی ضروریست. به طور کلی، شامل مراحل زیر است:

مرحله اول: خون شما، معمولاً از ناحیه بازو گرفته می‌شود و سپس در یک سانتریفیوژ قرار می‌گیرد؛ ماشینی که به سرعت می‌چرخد تا مایعات با چگالی‌های مختلف را با استفاده از نیروی گریز از مرکز، جدا کند.

مرحله دوم: با گذشت حدود 10 دقیقه از قرار گرفتن خون شما در دستگاه سانتریفیوژ، در نهایت خون شما به سه قسمت تقسیم می‌شود:

🔹 گلبول‌های قرمز

🔹 پلاسمای بدون پلاکت

🔹 پلاسمای غنی از پلاکت

مرحله سوم: پلاسمای غنی از پلاکت، به داخل یک سرنگ کشیده می‌شود و سپس، به قسمت‌هایی از پوست سر که نیاز به رشد موی بیشتری دارند، تزریق می‌شود.

تاثیر کاشت مو به روشPRP

شاید این سؤال در ذهن شما وجود داشته باشد که آیا واقعا کاشت مو به روش PRP می‌تواند ریزش مو و طاسی شما را درمان کند؟ برای پاسخ به این پرسش باید بگوییم هنوز پاسخ علم به این که این ماده می‌تواند به رشد مجدد موهای شما یا حتی حفظ موهایی که دارید کمک کند، 100 درصد قطعی نیست! اما تاکنون تحقیقات زیادی در مورد اثر آن بر ریزش مو انجام شده است که نتایج امیدوار کننده‌ای داشته‌اند. برخی از مهم‌ترین آن ها را با هم مرور می‌کنیم:

🔸🔹 مطالعه‌ای در سال 2014 بر روی 11 فرد مبتلا به آلوپسی آندروژنیک نشان داد که تزریق 2 تا 3 سانتی متر مکعب از این ماده، به پوست سر فرد مبتلا، هر 2 هفته به مدت 3 ماه می‌تواند میانگین تعداد فولیکول‌ها را از 71 به 93 واحد افزایش دهد. هر چند این مطالعه برای اثبات و قطعی بودن تأثیرات مثبت PRP کوچک است؛ اما، این احتمال را تقویت می‌کند که می‌تواند به افزایش تعداد فولیکول‌های مو کمک کرده و همچنین، به طور فعال موهای سالم را حفظ کند.

🔸🔹 در سال 2015 بر روی 10 نفر که هر 2 تا 3 هفته یکبار، به مدت 3 ماه، تزریق را دریافت کردند، مطالعه‌ای انجام شد؛ نتایج این تحقیق، بهبود در تعداد موها، ضخامت آن موها و استحکام ریشه‌های مو را نشان داد. در حقیقت، این مطالعه یافته‌های سایر مطالعات تأثیر بر درمان ریزش مو را حمایت می‌کند. البته حجم نمونه 10 نفری، هنوز برای اثبات تأثیر قطعی بر ریزش مو ناچیز است و نیاز به تحقیقات گسترده‌تری می‌باشد.

🔸🔹 در یک مطالعه در سال 2019، محققان دو گروه از افراد را که به مدت 6 ماه، از درمان‌های مختلف مو استفاده می‌کردند، با هم مقایسه کردند. برای یک گروه 20 نفری از ماینوکسیدیل (Rogaine) و گروه دیگر 20 نفری از تزریق استفاده کردند. در نهایت، 30 نفر مطالعه را به پایان رساندند؛ نتایج نشان داد که این ماده در ریزش مو بسیار بهتر از ماینوکسیدیل عمل می‌کند.

همچنین، این پژوهش نشان داد، سطح پلاکت‌های شما می‌تواند بر عملکرد پلاسمای شما برای ریزش مو تأثیر بگذارد. یعنی، اگر سطح پلاکت خون شما به طور طبیعی پایین باشد، ممکن است برای شما موثر نباشد.

جدای از درمان طاسی با الگوی مردانه با استفاده از این ماده، تحقیقات زیادی در مورد اثر ماده PRP برای رشد مو وجود ندارد و این موضوع نیز به قطعیت نرسیده است. شاید بپرسید: پس چرا این همه تبلیغات در مورد تأثیر معجزه آسای کاشت مو به این روش، انجام می‌شود؟

در پاسخ به این سؤال باید بگوییم، حاوی پروتئین‌هایی است که چندین عملکرد اصلی را انجام می‌دهند و می‌توانند به رشد مجدد مو کمک کنند؛ برخی از تأثیرات مثبت با استناد به تحقیقات مورد اعتماد عبارتند از:

✔️ تشویق رشد سلولی

✔️ کمک به لخته شدن خون شما

به همین دلیل، تبلیغات نیز دور از واقعیت نیستند و می‌توان گفت یک روش فوق العاده است؛ لازم به یادآوریست، برخی تحقیقات امیدوارکننده وجود دارد که نشان می‌دهد ممکن است برای انواع دیگر ریزش مو نیز مؤثر باشد.

آیا PRP برای ریزش مو مؤثر است؟

دائمی بودن کاشت مو به روش PRP

در دور اول درمان، معمولا چند جلسه طول می‌کشد تا نتایج اولیه حاصل از تزریق PRP را ببینید؛ معمولا به طور متوسط 90 روز طول می‌کشد، تأثیر تزریق را در بهبود رشد موهای خود مشاهده کنید. رفته رفته طی 6 ماه، رشد موها بهتر و بهتر می‌شود. این روش بر فولیکول‌هایی اثر می‌گذارد که در جلسه درمان روی سر فرد قرار دارند؛ یعنی برای تأثیر دائمی نیاز است جلسات درمانی را تکرار کرد تا فولیکول‌های جدید را نیز تحت تأثیر خود قرار دهد. پس می‌توان گفت، کاشت مو پی آر پی، نتایج دائمی و ماندگار ندارد.

به بیان دیگر، پس از شروع ظاهر شدن نتایج مثبت، همچنان باید حداقل یک بار در سال، برای حفظ رشد مجدد موهای جدید، به پزشک خود مراجعه کنید و تحت تزریق قرار بگیرید. اگر درمان مکمل تکرار نشود، موها به حالت قبل بر می‌گردند. فراموش نکنید اقدامات مراقبتی شما بعد از انجام، در ماندگاری نتایج مؤثرند. بنابراین از سیگار کشیدن، تغذیه نامناسب، قرار گرفتن در معرض آفتاب بلافاصله پس از درمان و … پرهیز کنید و مطابق با دستورالعمل‌های پزشک عمل کنید.

مزایای کاشت مو به روشPRP

در سال‌های اخیر از روش‌های محبوب در حوزه زیبایی محسوب می‌شود و طرفداران خاص خود را دارد؛ برخی از بهترین مزایای این روش عبارتند از:

✅ استحکام موها

✅ تقویت فولیکول‌ها

✅ بدون آسیب به پوست

✅ تسریع چرخه رشد موها

✅ بدون خونریزی و جراحی

✅ درمان مؤثر در بیماری آلوپسی آندروژنیک

✅ زمان کوتاه جلسه درمان و دوران نقاهت کوتاه

✅ مقرون به صرفه بودن نسبت به سایر روش‌ها

ممنوعیت کاشت مو به روشPRP

در درجه اول باید به یکی از بهترین دکتر پوست مراجعه کنید. البته، جای نگرانی نیست؛ زیرا، الو پزشک (AlooPezeshk) با تهیه لیستی از بهترین دکتر کاشت مو در تهران فرایند انتخاب را برای شما آسان کرده است.

بعد از تعیین وقت ملاقات با پزشک، هنگامی که برای مشاوره اولیه می‌روید، پزشک به شما توصیه خواهد کرد که اگر از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین استفاده می‌کنید، سیگاری هستید، سابقه سوء مصرف الکل یا مواد مخدر دارید، کاشت مو به این روش برای شما مناسب نیست و در واقع، ممنوع است. همچنین، در صورت تشخیص موارد زیر نیز نمی‌توانید تحت درمان کاشت مو به روش PRP  قرار بگیرید:

❌ انواع سرطان

❌ بیماری تیروئید

❌ تعداد کم پلاکت در خون

❌ ابتلا به عفونت‌های حاد یا مزمن

❌ بیماری مزمن کبدی مانند کبد چرب

❌ سندرم‌های اختلال عملکرد پلاکتی

❌ بیماری مزمن پوستی مانند پسوریازیس

❌ هیپوفیبرینوژنمی یا اختلالات انعقادی خون

❌ اختلال سیستمیک مانند تصلب شرایین، کم خونی داسی شکل

❌ اختلال متابولیک (فشار خون بالا، قند خون بالا، کلسترول بالا و …)

❌ سپسیس یا گَندخونی، نوعی التهاب که در اثر عفونت بدن ایجاد می‌شود

❌ بی ثباتی همودینامیک با نشانه‌های شوک در گردش خون و نارسایی پیشرفته قلبی

عوارض کاشت مو به روش PRP

عوارض کاشت مو به روشPRP

مانند هر روش درمانی، کاشت مو به روشPRP عوارض جانبی احتمالی خود را دارد؛ اگر تصمیم به انجام برای درمان ریزش موی خود را دارید، از قبل به پزشک خود در مورد حساسیت و واکنش‌های آلرژیک خود نسبت به داروهای بی حسی و بیهوشی اطلاع دهید. حتماً اطلاعات تمام داروهایی را که مصرف می‌کنید، از جمله انواع مکمل‌ها و گیاهان دارویی، قبل از کاشت مو در اختیار پزشک قرار دهید. برخی از عوارض جانبی، عبارتند از:

⚠️ آسیب‌های عصبی

⚠️ عفونت در محل تزریق

⚠️ آسیب به عروق خونی در پوست سر

⚠️ عوارض جانبی ناشی از بیهوشی یا بی حسی مورد استفاده در طول عمل؛ مانند: دردهای عضلانی، گیجی، یا مشکلات مربوط کنترل مثانه

⚠️ کلسیفیکاسیون یا بافت اسکار که در آن تزریق انجام می‌شود؛ این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که کلسیم در رگ‌های خونی و بافت‌های بدن جمع شود.

هزینه کاشت مو به روش PRP

معمولاً شامل سه جلسه درمانی است که در یک دوره زمانی 4 تا 6 هفته‌ای انجام می‌شود؛ در کنار این روند، هر 4 تا 6 ماه یکبار نیاز به درمان تکمیلی و تکرار تزریق است. قیمت کاشت مو به روش PRP، به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله:

💲 افزودن اجزای مغذی به ماده

💲 تحصیلات، سابقه و حسن شهرت پزشک

💲 کیفیت تجهیزات به کار رفته

💲 میزان ریزش مو و وسعت ناحیه تحت درمان در شما

💲 موقعیت جغرافیایی کلینیک کاشت مو یا مطب پزشک

به طور کلی، قیمت کاشت مو به روشPRP معمولاً بین 1 تا 2 میلیون تومان متغیر است. از سوی دیگر، بسیاری از شرکت‌های بیمه، برای درمان ریزش مو، درمان زیبایی می‌دانند و هیچ یک از هزینه‌های آن را تحت پوشش قرار نمی‌دهند.

کلام آخر

همان طور که در این مقاله خواندید، تحقیقات امیدوارکننده‌ای انجام شده است. پزشکان نیز تأثیر این روش را بر تقویت و رشد فولیکول‌ها، استحکام موها و رشد موهای طبیعی تأیید می‌کنند. فراموش نکنید، اگر خون شما غلظت پلاکت کافی را نداشته باشد، نمی‌توان برای ترمیم موهای شما از تزریق PRP استفاده کرد. بنابراین، حتما از پزشک خود بخواهید خون شما را از نظر پلاکت بررسی کند تا ببینید آیا برای کاشت مو به روش این روش برای فرد مناسبی هستید یا خیر. الو پزشک به همراه مجموعه دکتر گویا بصورت 24 ساعته با مشاوره رایگان در خدمت شما عزیزان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بسته است
دکمه بازگشت به بالا