پزشکان

بهترین متخصص اطفال در تهران

والدین از زمانی که تصمیم به فرزندآوری می‌گیرند تا زمانی که کودک در حال رشد است و حتی در سنین نوجوانی، نیاز به مراقبت‌های پزشکی مداوم دارند. کودکان حتی در زمانی که سلامت هستند نیز باید چکاپ دوره‌ای خود را انجام دهند. بیماری‌هایی که در اطفال به وجود می‌آید ممکن است تا حد زیادی با بیماری‌های بزرگسالان متفاوت باشد به همین دلیل تخصص اطفال یکی از شاخه‌های علم پزشکی است که همه ساله متخصصین زیادی را تربیت می‌کند. در این راستا آشنایی با عملکرد بهترین متخصص اطفال در تهران مجموعه دکتر گویا را میتوانید مشاهده نمایید و وظایف او اهمیت زیادی دارد. در این مقاله قصد داریم تا بیشتر در مورد این شاخه صحبت کنیم.

انواع مشکلات و بیماری‌های اطفال

به طور کلی کودکان در سنین پایین می‌توانند بیماری‌های مختلفی را تجربه کنند. برخی از بیماری‌های رایج در بین کودکان در ادامه آورده شده است که برای درمان آن بهتر است به پزشک اطفال در تهران مراجعه کرد.

😷 سرماخوردگی کودکان

سرماخوردگی از شایع‌ترین بیماری‌ها در بین نوزادان و کودکان به خصوص در فصل سرما است. سرماخوردگی توسط ویروس‌هایی ایجاد می‌شود که به راحتی در محیط‌هایی که افراد در تماس نزدیک با یکدیگر هستند، پخش می‌شود. در سنین بالاتر شاید بتوان آن را با داروهای معمول مثل استامینوفن یا قرص سرماخوردگی درمان کرد. اما در سنین نوزادی مراجعه به پزشک برای جلوگیری از عفونت ضروری است.

😷 عفونت گوش

عفونت گوش یکی از شایع‌ترین بیماری‌های دوران کودکی است. طبق آمارهای علمی، کودکان بیشتر از بزرگسالان مستعد ابتلا به عفونت گوش هستند. عفونت گوش می‌تواند ناشی از عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی باشد. علائم شامل گوش درد، تب، تحریک‌پذیری، مشکل در خوابیدن و کشیدن گوش است. در برخی کودکان این علائم به شکلی آزاردهنده بروز پیدا می‌کند که ضرورت مراجعه به پزشک را بیشتر می‌کند.

😷 آنفولانزا

آنفولاتزا نوعی ویروس است که به راحتی هنگام سرفه یا عطسه افراد آلوده پخش می‌شود. این بیماری رایج دوران کودکی دارای علائمی مانند تب، گلودرد، خستگی، بدن درد و لرز است. اکثر موارد را می‌توان در خانه با مدیریت علائم با دارو، مایعات و استراحت درمان کرد. شما می‌توانید خطر ابتلای فرزندانتان به آنفولانزا را با دریافت واکسن آنفولانزا در هر سال کاهش دهید.

😷 ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV)

این بیماری، یک بیماری شایع دوران کودکی است که بر سیستم تنفسی تأثیر می‌گذارد. در بیشتر کودکان و بزرگسالان، علائم خفیف مانند سرماخوردگی از جمله تب، سرفه، آبریزش بینی و عطسه ایجاد می‌کند. با این حال، در نوزادان و کودکان بزرگتر، می‌تواند جدی‌تر باشد و باعث التهاب در راه های هوایی و منجر به ذات الریه شود. در زمان ابتلا به این ویروس مراجعه به متخصص اطفال ضروری است.

😷 بیماری دست، پا و دهان

بیماری دست، پا و دهان (HMFD) بسیار مسری است اما معمولاً خیلی جدی نیست. طبق CDC، این بیماری در نوزادان و کودکان کمتر از پنج سال شایع است. علائم بیماری شامل بثورات پوستی، تب، زخم‌های دهان و علائم شبیه آنفولانزا است.

😷 ورم ملتحمه

این بیماری با عنوان “چشم صورتی” نیز شناخته می‌شود. علائم آشکار چشم صورتی شامل قرمزی، ترشح، خارش و تورم در یک یا هر دو چشم است. یک متخصص کودکان در تهران ممکن است چشم صورتی را با پماد آنتی بیوتیک یا قطره چشم درمان کند.

😷 گاسترواِنتریت

این بیماری به آنفولانزای معده نیز معروف است، اما به هیچ وجه آنفولانزا نیست. اما مانند آنفولانزا، ویروسی است که می‌تواند به سرعت گسترش یابد. علائم شامل حالت تهوع، استفراغ و اسهال است.

😷 گلودرد اِسترپتوکوکی

این گلو درد توسط باکتری به نام اِسترپتوکوک ایجاد می شود که وارد بینی و گلو می‌شود. باعث گلودرد، تب، تورم لوزه‌ها و درد معده می‌شود. اگر کودک شما این علائم را دارد، باید به پزشک اطفال مراجعه کند تا آزمایش استرپتوکوکی انجام دهد و با آنتی بیوتیک درمان شود.

انواع مشکلات و بیماری‌های اطفال

پیشگیری از بیماری‌های اطفال

اغلب بیماری‌های شایع در اطفال منشا ویروسی یا باکتریایی دارند. معنی این حرف آن است که تنها با چندین راه حل ساده میتوان از بروز آنها در کودکان جلوگیری کرد.

🔶 واکسن بزنید. اطلاعات نادرست زیادی در مورد واکسن‌ها وجود دارد، اما مطمئن باشید که همه واکسن‌های توصیه شده در دوران کودکی از نظر علمی بی‌خطر و مؤثر هستند. اگر در مورد ایمنی واکسن نگران هستید با پزشک کودک صحبت کنید.

🔶 دست‌های کودک را مرتب بشویید. عادت دادن کودک به شستن دست‌ها یکی از قوی‌ترین راه‌ها برای پیشگیری از بیماری است. آنها را تشویق کنید قبل و بعد از غذا خوردن، بعد از استفاده از حمام، و بعد از بازگشت به خانه از بازی در بیرون یا در یک مکان عمومی دست‌های خود را بشویند.

🔶 هنگام سرفه و عطسه دهان کودک را بپوشانید. شما و فرزندتان می‌توانید با پوشاندن دهان در زمان سرفه و عطسه با دستمال کاغذی یا آرنج از گسترش بیماری جلوگیری کنید.

🔶 اسباب‌بازی‌ها، وسایل الکترونیکی و وسایل عمومی را ضدعفونی کنید. باکتری‌ها و انگل‌ها می‌توانند برای چند روز روی برخی سطوح زنده بمانند.

🔶 کودک را به ورزش و سالم خوری عادت دهید. پیروی از یک رژیم غذایی سالم و ورزش راه‌های قدرتمندی برای تقویت سیستم ایمنی هستند.

درمان بیماری‌های اطفال

اگرچه برخی از مشکلات شایع در نوزدان و کودکان مانند دل درد را می‌توان با روش‌های خانگی درمان کرد، اما بهتر است در صورت شدیدتر شدن مشکلات حتما به یک متخصص اطفال در تهران مراجعه کنید. البته این کار را به لحظه آخر موکول نکنید تا علائم بیماری در کودک پیشرفت کند. درمان بیماری‌های اطفال بسته به نوع آن می‌تواند با روش‌های مختلف انجام شود. پزشک پس از معاینه کودک شما، ممکن است از روش‌های تشخیصی دیگر مثل آزمایش، عکس برداری یا… استفاده کند تا با استفاده از آن تشخیص صحیحی را در مورد بیماری اعمال کند. روش‌های درمانی نیز شامل استفاده از دارو، یا مراقبت‌های خاصی است که برای نوزاد یا کودک شما تجویز می‌شود. با این وجود بهترین کار، انجام چکاپ‌های منظم برای پیشگیری از بروز بیماری‌ها و مقابله به موقع با آنهاست.

درمان بیماری‌های اطفال

پزشک اطفال کیست؟

پزشک اطفال به طور خلاصه فردی است که در زمینه درمان کودکان از قبل بارداری تا سنین نوجوانی تخصص دارد. یک متخصص کودک برای تشخیص و درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌های دوران کودکی، از مشکلات جزئی سلامتی گرفته تا بیماری‌های جدی، آموزش دیده است. متخصصان اطفال می‌توانند به تشخیص بیماری در کودکان کمک کنند. رایج‌ترین روشی که توسط دکتر اطفال در تهران انجام می‌شود، معاینه فیزیکی است. به طور کلی یک پزشک اطفال وظایف زیر را برعهده دارد:

✔️ حفظ سلامت پیشگیرانه و نظارت مداوم برای کودکان سالم

✔️ مراقبت‌های پزشکی برای کودکان مبتلا به بیماری حاد یا مزمن

✔️ پیگیری مراقبت از کودکان پس از ترخیص از بیمارستان

این پزشکان می‌توانند طیف گسترده‌ای از بیماری‌هایی که معمولا در سنین کودکی رخ می‌دهند را درمان کنند. انواع عفونت‌ها و کاهش مرگ و میر در نوزادان دو نمونه از اهداف این پزشکان هستند.

چرا دکتر اطفال در تهران

احتمالا از خود می‌پرسید که لزوم مراجعه به یک متخصص اطفال چیست؟ معمولا گزینه‌های پزشکی زیادی برای شما و خانواده در دسترس است که می‌توانید در زمان بیماری به آنها مراجعه کنید. با این حال، بسیار مهم است که یک پزشک متخصص اطفال دارای مجوز از کودک شما مراقبت کند، نه یک پزشک عمومی. یک پزشک عمومی معمولا تخصصی در مورد بیماری‌های کودکان ندارد. همانطور که کودکان رشد می‌کنند، بسیار مهم است که توسط پزشکی که واقعا نیازهای فیزیکی، عاطفی و روانی آنها را درک می‌کند، معاینه شوند. به همین دلیل است که یک متخصص اطفال در تهران بهتر می‌تواند نیازهای کودک شما را شناسایی کند. دلایل بسیار مختلفی برای مراجعه به این پزشکان وجود دارد که در ادامه بیشتر در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

انواع متخصص اطفال

کودک شما از بدو تولد با متخصصان پزشکی متعددی روبرو خواهد شد. متخصصان حوزه اطفال در تهران خود در زمینه‌های مختلفی تخصص دارند و می‌توانند در مورد آن به شما کمک کنند. در ادامه برخی از تخصص‌های متداول در این زمینه را عنوان می‌کنیم.

☑️ متخصص آلرژی اطفال: اگر کودک شما به آلرژی‌های محیطی یا غذایی مبتلا شود، پزشک اطفال شما اغلب می‌تواند کمک کند، اما اگر کودک شما حساسیت‌های پیچیده‌تری داشته باشد، ممکن است شما را به متخصص آلرژی و ایمونولوژیست کودکان ارجاع دهد.

☑️ متخصص قلب و عروق کودکان: متخصص قلب کودکان از بیماران مبتلا به ناهنجاری‌های قلبی و عروقی مادرزادی یا اکتسابی مراقبت می‌کند. اگر کودک شما با هر گونه مشکل قلبی متولد شود، بیمارستان یک متخصص قلب کودکان را برای آزمایش، تشخیص و درمان کودک شما معرفی می‌کند.

☑️ متخصص پوست اطفال: برخلاف تصور رایج، نوزادان همیشه با پوست عالی و بدون عیب به دنیا نمی‌آیند. بسیاری از نوزادان دارای مشکلات پوستی مانند کلاهک گهواره، لک، بثورات، خال های مادرزادی و همانژیوم هستند. متخصص پوست کودکان یک گزینه عالی برای مشکلات پوستی مداوم و مزمن است.

☑️ متخصص رشد کودک: اگر فرزند شما دارای تاخیر در رشد، مشکلات یادگیری، ناتوانی‌های ذهنی، اختلال کمبود توجه، بیش فعالی، اختلال طیف اوتیسم یا رفتار مخرب باشد، متخصص رشد و رفتار کودکان می‌تواند به شما در تشخیص و درمان کمک کند.

☑️ متخصص گوش و حلق و بینی اطفال: آیا می‌دانستید از هر شش کودک، پنج کودک تا سوم تولد حداقل یک عفونت گوش خواهند داشت و عفونت گوش شایع‌ترین دلیلی است که والدین فرزند خود را نزد پزشک می‌برند؟ پزشک اطفال در شرایط حاد ممکن است شما را به یک متخصص گوش، حلق و بینی ارجاع دهد.

☑️ متخصص گوارش اطفال: متخصصین گوارش کودکان سلامت گوارش نوزادان و کودکان را مدیریت می‌کنند. از مسائل حاد تا مزمن، این نوع متخصص اطفال می‌توانند آزمایش‌های تخصصی را برای تشخیص بیماری در کودک شما انجام دهند که برخی از آنها شامل روش‌های جراحی، دامنه‌ها و تصویربرداری است.

☑️ متخصص غدد: شرایطی مانند دیابت نوع یک و عدم تعادل هورمونی به طور کلی پیچیده تر از آن هستند که یک متخصص اطفال بتواند آن را درمان کند. متخصص غدد اطفال می‌تواند این نوع مشکلات را که اغلب از پانکراس، تیروئید یا آدرنال منشاء می‌گیرند، تشخیص داده و درمان کند.

معاینات معمول اطفال

احتمالاً در سال اول تولد نوزادتان بیشتر از هر زمان دیگری به پزشک اطفال خود مراجعه خواهید کرد. اولین معاینه نوزاد بلافاصله پس از تولد انجام می شود. پزشک معمولا در زمان معاینه، نواحی زیر را بررسی می‌کند:

🩺 رشد کودک: از شما خواسته می‌شود لباس نوزادتان را در بیاورید و سپس او را با ترازو نوزاد وزن می‌کنند. قد او را می‌توان در حالی که روی یک میز صاف دراز کشیده و پاهایش صاف است اندازه گیری کرد.

🩺 وضعیت سر: لکه‌های نرم (فونتانل‌ها) باید در چند ماه اول باز و صاف باشند.

🩺 گوش‌ها: پزشک داخل هر دو گوش را با اتوسکوپ بررسی می‌کند. با این کار متوجه می‌شود که آیا شواهدی از مایع یا عفونت در گوش وجود دارد یا خیر.

🩺 چشم‌ها: پزشک اطفال در تهران از یک جسم روشن یا چراغ قوه برای جلب توجه کودک و ردیابی حرکات چشم او استفاده می‌کند.

🩺 دهان: دهان از نظر علائم عفونت و بعداً برای پیشرفت دندان درآوردن چک می‌شود.

🩺 قلب و ریه: بهترین متخصص اطفال در تهران از گوشی پزشکی در جلو و پشت قفسه سینه برای گوش دادن به قلب و ریه‌های کودک شما استفاده می‌کند. این معاینه تعیین می‌کند که آیا ریتم قلب، صداها یا مشکلات تنفسی غیر طبیعی وجود دارد یا خیر.

🩺 شکم: پزشک با قرار دادن دست روی شکم کودک و فشار دادن ملایم اطمینان حاصل می‌کند که هیچ یک از اندام‌ها بزرگ نشده و توده یا حساسیت غیرعادی وجود ندارد.

🩺 دستگاه تناسلی: اندام تناسلی در هر ویزیت از نظر هرگونه توده، حساسیت یا علائم عفونت غیرعادی معاینه می‌شود.

معاینات معمول اطفال

چه زمانی به دکتر اطفال در تهران مراجعه کنیم؟

اگر پزشک عمومی شما نظر تخصصی را در مورد سلامت، رشد و تکامل فرزندتان بخواهد، یا پزشک عمومی فکر کند کودک شما به مراقبت و درمان تخصصی نیاز دارد، ممکن است نیاز داشته باشید تا کودک را به متخصص اطفال نشان دهید. برای مثال، پزشک عمومی شما ممکن است فرزندتان را برای ارزیابی و درمان بیشتر در موارد زیر، به یک پزشک اطفال ارجاع دهد:

✅ آسم و آلرژی

✅ اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)

✅ اوتیسم

✅ چالش‌های رفتاری

✅ بیماری‌های مغزی مانند صرع

✅ تاخیر رشد

✅ ناتوانی‌هایی مانند سندرم داون یا فلج مغزی

✅ بی اختیاری مدفوع یا یبوست

✅ مشکلات یادگیری

✅ مشکلات عضلانی یا استخوانی مانند دیسپلازی رشدی لگن یا پاهای کمان

✅ رشد ضعیف

✅ مشکلات خواب

✅ …

به گفته healthline.com، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) تخمین می‌زند که از هر 6 کودک 3 تا 17 ساله، 1 نفر حداقل یک مشکل در رشد یا رفتار دارد. شناسایی زودهنگام و درمان می‌تواند منجر به نتایج بلندمدت بهتری برای کودکان خردسال شود.

چه زمانی به متخصص اطفال مراجعه کنیم؟

سوالات متداول

1. چرا کودکان به واکسن نیاز دارند؟

واکسن‌ها هم از کودکان و هم اطرافیانشان در برابر بیماری‌های عفونی خطرناک مانند سرخک، فلج اطفال و… محافظت می‌کنند.

2. مراجعه به پزشک اطفال را از کی شروع کنیم؟

کارشناسان می‌گویند که بهترین زمان برای شروع کمک گرفتن از پزشک حدود سه ماه بعد از بارداری است.

3. متخصصان اطفال چه سنی را درمان می‌کنند؟

پزشکان اطفال عموماً نوزادان، کودکان و بزرگسالان جوان را تا سن 21 سالگی درمان می‌کنند.

4. بهترین آنتی بیوتیک‌ها برای کودکان چیست؟

آموکسی سیلین در صدر لیست رایج‌ترین داروهای تجویز شده برای کودکان قرار دارد. این دارو یک آنتی بیوتیک ارزان است و توسط اکثر کودکان به خوبی تحمل می‌شود. البته این دارو بدون نسخه پزشک قابل استفاده نیست.

5. کدام دارو برای تب کودک بهتر است؟

پزشک معمولا برای تب کودکان استامینوفن را به صورت قطره یا شربت تجویز می‌کند. اگر کودک شما 6 ماه یا بزرگتر است، ایبوپروفن نیز می‌تواند تجویز شود.

6. اهمیت متخصص اطفال چیست؟

این پزشکان به طور خاص بر مسائل بهداشتی کودکان تمرکز دارد. پزشکان به دنبال بهترین شیوه‌ها برای کمک به بیماران در سنین پایین هستند. این بدان معنی است که آنها باید همه احتمالات را در مورد نحوه رفتار با افراد کمتر از هجده سال در نظر بگیرند.

7. هزینه یک متخصص اطفال چقدر است؟

هزینه‌های پزشکان اطفال بسته به مواردی مثل نوع مراقبتی که کودک شما دریافت می‌کند، نوع بیمه و… متغیر است.

8. اهمیت پیشگیری از بیماری‌های کودکان چیست؟

پیشگیری از بیماری شامل اقداماتی برای کاهش یا حذف قرار گرفتن در معرض خطراتی است که ممکن است احتمال ابتلای فرد یا گروهی به بیماری، ناتوانی یا مرگ زودرس را افزایش دهد.

9. بزرگترین قاتل کودکان کدام بیماری است؟

ذات الریه مهمترین عامل عفونی مرگ و میر در بین کودکان زیر 5 سال است که سالانه حدود 700000 کودک را می‌کشد.

10. چه چیزی باعث عفونت کودک می‌شود؟

تماس غیرمستقیم با یک فرد آلوده، که ممکن است با لمس یا دهان دادن شیئی مانند اسباب بازی، دستگیره در یا دستمال استفاده شده که بعداً توسط شخص دیگری لمس می‌شود، میکروب‌ها را گسترش دهد. میکروب یا ویروس‌ها میتوانند منجر به بروز عفونت شوند.

کلام آخر

مراقبت از کودک در سنین مختلف، شرایط خاص خود را دارد. کمک گرفتن از بهترین متخصص اطفال در تهران از نوزادی تا نوجوانی، می‌تواند به شما در حفظ سلامت فرزندتان کمک کند. بسیار مهم است که معاینات سالانه در مورد کودکان را جدی بگیرید. بهترین کار این است که در زمانی که هنوز باردار هستید، یک ارائه دهنده مراقبت اطفال را پیدا کنید که به آن اعتماد دارید تا کودک شما بتواند فوراً به طور منظم ویزیت‌های منظم را شروع کند.

نظرات متخصص اطفال

از این که تا انتهای مقاله همراه ما بودیم بسیار سپاس‌گذاریم. حال اگر سوالی در ذهنتان باقی مانده، می‌توانید آنرا در همین قسمت مطرح کنید تا کارشناسان ما کمتر از 24 ساعت به آنها پاسخ دهند. همچنین اگر تجربه انجام این جراحی را داشته‌اید با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید. الو پزشک در کنار دکتر گویا بصورت 24 ساعته با مشاوره رایگان در خدمت شما عزیزان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا