اعتیاد

اعتیاد چیست؟

بسیاری از ما در مورد علت دقیق اعتیاد و این که چرا افراد به مواد مخدر روی می­آورند، اطلاعات کافی نداریم و ممکن است این تصور برای ما به وجود آید که کسانی که مواد مخدر مصرف می‌­کنند فاقد اصول اخلاقی یا قدرت اراده هستند؛ یا این که تصور می­‌کنیم ترک این مواد کار ساده‌­ای است و افراد به دلیل عدم اراده آن را کنار نمی‌­گذارند. در پاسخ به این ادعاها باید عنوان کنیم که موضوع خوگیری به مواد مخدر بسیار پیچیده‌­تر از اینهاست. به همین دلیل است که امروزه بسیاری از محققان در مورد روش­‌های مختلف ترک اعتیاد تحقیق می‌­کنند و روش‌­های به روزی را برای مواجه با آن پیشنهاد می­‌دهند. بنابراین، ترک مواد مخدر هم مانند هر بیماری دیگر نیازمند کمک گرفتن از روش‌های علمی و پزشکی است. در این مقاله از الو پزشک قصد داریم تا بیشتر در مورد بلای اعتیاد و روش‌های ترک آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

مفهوم اعتیاد

پیش از هر چیز بهتر است تا بیشتر در مورد این واژه و کاربرد آن در بین عوام توضیح دهیم. اعتیاد در لغت به معنی خوگیری یا عادت است و در زبان محاوره اغلب به افرادی اطلاق می‌شود که گرایش به مواد مخدر دارند. این مشکل را می‌توان یک بیماری مزمن دانست که بر اثر آن فرد به دنبال مصرف مواد مخدری است که علی رغم تمام مضرات آن، فرد را به سوی خود می‌کشاند. تصمیم اولیه برای مصرف مواد برای اکثر افراد داوطلبانه است، اما ادامه مصرف آن می‌تواند منجر به تغییرات مغزی شود که خود کنترلی فرد معتاد را به چالش می‌کشد و توانایی او را برای مقاومت در برابر میل شدید به مصرف مواد مختل می‌کند.

تغییرات مغزی می‌تواند به صورت پایدار در فرد باقی بماند و به همین علت است که امکان مصرف دوباره مواد مخدر در فردی که قبلا معتاد بوده است، نسبت به سایر افراد بیشتر است. البته این به معنی عدم پاسخ‌دهی درمان نیست. فرد با پیگیری درمان خود می‌تواند برای همیشه از مواد مخدر دور بماند. به کارگیری روش علمی و درست ترک اعتیاد قطعا مهمترین مسئله در حفظ سلامت فرد است.

دلیل گرایش به اعتیاد در افراد چیست؟

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که ممکن است برای هر یک از ما مطرح شود، این است که دلیل اصلی گرایش به مواد چیست و چرا مصرف آن در افراد تداوم پیدا می‌کند. با ریشه‌یابی این موضوع می‌توان گام مهمی در پیشگیری از آن برداشت. این بیماری یک اختلال پیچیده است که می‌تواند دلایل مختلفی از جمله دلایل بیولوژیکی، محیطی یا رشدی فرد داشته باشد. برخی از دلایل ابتلا به این معضل در ادامه آورده شده است.

عوامل ژنتیکی در افراد

جالب است بدانید که ژنتیک در افراد مختلف تاثیر به سزایی در تمایل آنها به مصرف مواد دارد. درست است که افراد در قدم اول خودشان تصمیم به مصرف یا عدم مصرف مواد مخدر می‌گیرند، اما امتداد مصرف آن تا حد زیادی به ژنتیک بستگی دارد. برای برخی افراد معتاد شدن بسیار سریع و ساده اتفاق میفتد در حالی که برای برخی این اتفاق سخت‌تر است. مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد که بین 40 تا 60 درصد خوگیری به مواد مخدر در افراد، به دلایل ژنتیکی اتفاق میفتد.

سابقه خانوادگی

مسلما سابقه خانوادگی، خطر ابتلای سایر افراد به مواد مخدر یا الکل را در سایر اعضای خانواده بالا می‌برد. کودکانی که در این خانواده‌ها زندگی می‌کنند در معرض ابتلای بیشتری هستند. بنابراین بهتر است تا والدین پیش از فرزندآوری نسبت به ترک خود اقدام کنند.

فشار همسالان

یکی از عوامل محیطی اصلی در ایجاد اعتیاد، دوستان و حلقه اجتماعی فرد هستند که در معرض سومصرف مواد یا الکل قرار دارند. زمانی که فرد از طرف دوستان خود برای استفاده از مواد مخدر یا الکل تحت فشار قرار می‌گیرد، این مسئله به خودی خود می‌تواند شروع عادتی باشد که ممکن است منجر به سوء مصرف مواد شود. این عامل به خصوص در نوجوانان که بیشتر تحت تاثیر همسالان خود هستند، نمود بیشتری پیدا می‌کند.

مشکلات روحی و روانی

از دیگر عوامل موثر در مصرف مواد، می‌توان به مشکلات روحی از قبیل اضطراب و افسردگی اشاره کرد. افرادی که با این بیماری‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند، ممکن است شروع به استفاده از مواد مخدر یا الکل به عنوان نوعی خود درمانی کنند. این بدان معنی است که استفاده از مواد به کاهش احساسات منفی مرتبط با وضعیت سلامت روان کمک می‌کند، بنابراین فرد برای جلوگیری از این علائم به مصرف ادامه می‌دهد.

علاوه بر عواملی که عنوان شد، مواردی مانند آزمایش مصرف مواد در سنین پایین، مصرف مواد در مادران باردار و … می‌تواند در شکل‌گیری این بیماری نقش داشته باشد. روش‌های علمی ترک اعتیاد، روش‌هایی کارآمد برای مبارزه با این بلای خانمان سوز هستند.

مشکلات روحی و روانی

راهکارهای جلوگیری از اعتیاد

در مورد ابتلا به بیماری‌های مختلف شنیده‌ایم که پیشگیری بهتر از درمان است! درباره مسئله اعتیاد نیز این ادعا کاملا صحیح است. آگاهی از روش‌های پیشگیرانه می‌تواند ما را از گرفتاری در دام این بلا حفظ کند. در ادامه برخی از نکات مفید در این باره آورده شده است.

☑️ آگاهی از این که سو مصرف مواد در بسیاری اوقات با استفاده از مصرف داروهای اعتیادآور (غیر قانونی) برای اهداف تفریحی یا سوء استفاده از داروهای تجویزی به وجود می‌آید.

☑️ دوری کردن از وسوسه‌ها و فشار همسن و سالان دیگر نکته مهم در زمان پیشگیری است. با اجتناب از دوستان یا اعضای خانواده که شما را برای استفاده از مواد تحت فشار قرار می‌دهند، دوستی‌ها و روابط سالمی ایجاد کنید.

☑️ اگر با یک بیماری روانی مانند اضطراب، افسردگی یا اختلال استرس پس از سانحه سر و کار دارید، باید از یک درمانگر یا مشاور کمک بگیرید.

☑️ عواملی که ممکن است شما را در این دام بیندازد بررسی کنید. اگر از عوامل خطر بیولوژیکی، محیطی و فیزیکی که دارید آگاه باشید، به احتمال زیاد بر آنها غلبه خواهید کرد. سابقه سوء مصرف مواد در خانواده یا زندگی در یک محیط اجتماعی که درگیر سوءمصرف مواد مخدر هستند، می‌تواند از عوامل خطر باشد.

☑️ ایجاد تعادل در زندگی می‌تواند به شما در جلوگیری از روی آوردن به این سمت و سو کمک کند. بسیاری از افراد بر اثر بیکاری یا سایر مشکلات به این مواد روی می‌آورند.

اگر فردی از اطرافیانمان به اعتیاد دچار شد، چه اقدامی انجام دهیم؟

متاسفانه در جوامع امروز به دلیل استرس‌های بیش از اندازه، احتمال مصرف مواد مخدر در افراد بسیار بالا رفته است و ممکن است در بین اطرافیان خود نیز چنین مواردی را مشاهده کنیم. اما اگر یکی از افراد نزدیک مثل اعضای خانواده، فرزند، دوستان و … در اطراف ما در این منجلاب گرفتار شدند، چه اقدامی باید انجام دهیم؟ چگونه می‌توانیم به آنها در درمان این بیماری کمک کنیم؟

در وهله اول درک این که فرد بیمار است نه گناهکار، از اهمیت بالایی برخوردار است. درست مانند یک بیمار کلیوی یا هر بیماری دیگر، فرد معتاد نیز یک بیمار تلقی می‌شود که نیازمند حمایت شماست. برخورد صبورانه و محبت آمیز با این افراد اولین قدم برای سوق دادن آنها به سوی ترک اعتیاد است. دومین نکته در برخورد با این بیماران این است که به هیچ عنوان نباید انتظار تغییر فوری را از آنها داشته باشید. روند درمان آنها باید زیر نظر پزشک و مشاور دنبال شود و مراحل خود را تا رسیدن به هدف طی کند. کسب آگاهی بیشتر در مورد موضوع و شیوه برخورد با این بیماران می‌تواند شما را در برخورد بهتر با آنها آماده کند. بسیاری از مردم فکر می‌کنند که می‌توانند به تنهایی مشکل را حل کنند. اما متأسفانه غلبه بر اعتیاد آسان نیست. ترک مواد مخدر یا نوشیدن الکل احتمالا یکی از سخت‌ترین کارهایی است که فرد در طول زندگی انجام می‌دهد. اگر به کمک حرفه‌ای از یک مشاور یا درمانگر آموزش دیده نیاز دارید، نشانه ضعف شما نیست. اکثر افرادی که سعی در ترک این عادت دارند، به کمک حرفه‌ای یا برنامه درمانی برای انجام این کار نیاز دارند. کمک گرفتن از یک پزشک متخصص و مشاوره گرفتن از یک روانشناس می‌تواند به شما در غلبه بر این بیماری کمک کند.

معرفی انواع مواد مخدر و مضرات آنها

زمانی که یک ماده مخدر وارد بدن می‌شود، دوپامین به عنوان یک انتقال‌دهنده عصبی که به فعالیت‌های لذت بخش پاسخ می‌دهد، فعال می‌شود. در ادامه برخی از مشهورترین مواد مخدر و نحوه تاثیر آنها بر بدن را معرفی خواهیم کرد.

الکل

نوشیدنی‌های الکلی در صورت مصرف نادرست می‌توانند منجر به اعتیاد شوند. الکل در نواحی کنترل کننده تعادل، حافظه، گفتار و قضاوت دخالت می‌کند. نوشیدن طولانی مدت و سنگین منجر به تغییراتی در سلول‌های عصبی مانند کاهش اندازه آنها می‌شود. آسیب دائمی مغز، تشنج، گیجی، مشکلات حافظه، ضربان قلب کند و مرگ از عوارض مصرف بیش از اندازه الکل هستند. ترک این نوع به الکل نیازمند کمک گرفتن از پزشکان و متخصصان است.

تنباکو

افرادی که دائما در حال استعمال دخانیاتی مانند سیگار هستند، معتاد به نیکوتین هستند. نیکوتین نیز مانند سایر مخدرها منجر به ترشح دوپامین در مغز می‌شود و درنهایت می‌تواند عادت مصرف را در فرد تقویت کند. افرادی که به طور مداوم سیگار می‌کشند، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان‌های ریه، دهان، حلق، مری، معده و … هستند. علاوه بر این مصرف بیش از اندازه سیگار باعث ایجاد انواع بیماری‌های تنفسی از قبیل آسم و برونشیت ریه در افراد می‌شود.

ماریجوانا

THC ماده اولیه موجود در گیاه شاهدانه است. دود کردن ماریجوانا باعث می­شود تا THC وارد خون شده و به با حرکت به سوی مغز باعث ایجاد احساس آرامش کاذب شود. عوارض جانبی نامطلوب این ماده ممکن است شامل اضطراب، ترس و وحشت باشد. دوزهای زیاد ماری جوانا ممکن است باعث روان‌پریشی حاد موقت (توهم، هذیان، و از دست دادن هویت شخصی) شود.

هروئین

هروئین از مرفین که از غلاف بذر گیاهان خاص خشخاش گرفته می‌شود، فرآوری می‌شود. این ماده را معمولا از طریق استنشاق از بینی مصرف می‌کنند. این ماده نیز می‌تواند گیرنده‌های دوپامین را فعال کند و مصرف آن خطرات بسیار جدی را برای افراد به همراه خواهد داشت. احساس سنگینی در اندام‌ها، گرگرفتگی پوست، خواب آلودگی، استفراغ و تهوع، کندی قلب و تنفس که می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد، از عوارض جدی مصرف هروئین در افراد است. ترک اعتیاد به هروئین یا هر یک از مواد دیگر نیازمند اقدامات جدی است.

کوکائین

کوکائین از برگ‌های گیاه کوکا که در آمریکای جنوبی کشت می‎شود، تهیه می‌شود. مصرف کنندگان این ماده معمولا آن را از طریق بینی استنشاق یا به رگ‌های خود تزریق می‌کنند. این ماده موجب سرخوشی بیش از حد شده و بعد از مدت‌ها مسیر واکنش به استرس را در افراد تغییر می‌دهد. رگ‌های خونی منقبض، مردمک‌های گشاد، رفتارهای عجیب، از دست دادن بویایی، خونریزی بینی و آسیب‌های جدی که می‌تواند منجر به سکته مغزی شود، از مهمترین عوارض مصرف کوکائین هستند.

برخی از داروها

برخی از مسکن‌های تجویزی یا غیر تجویزی می‌توانند علائمی شبیه مصرف مواد در فرد ایجاد کنند. مورفین، کدئین، اکسی موروفون و… برخی از این داروها هستند. علاوه بر این، برخی از انواع داروهای ضد افسردگی نیز می‌توانند منجر به بروز چنین علائمی در بدن شوند. به همین دلیل است که نظارت بر استفاده از این داروها و مدت زمان استفاده از آنها بسیار مهم است.

مت آفتامین

مت آفتامین که اصطلاحا با نام مت نیز شناخته می‌شود، یک محرک است که سیستم مرکزی اعصاب را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این ماده را می‌توان به صورت خوراکی به شکل قرص، از طریق کشیدن سیگار، خروپف کردن و تزریق پودر با آب یا الکل مصرف کرد. هنگامی که این ماده وارد جریان خون می شود و به مغز می رسد، میزان دوپامین آزاد شده در مغز را افزایش می‌دهد و نیاز به استفاده بیشتر از دارو را تقویت می‌کند. کاهش اشتها، کاهش وزن شدید، اضطراب، از دست دادن حافظه، گیجی و… تنها برخی از عوارض مصرف این مخدر هستند. ترک اعتیاد به این ماده می‌تواند اثرات آن را کاهش دهد.

معرفی انواع مواد مخدر و مضرات آنها

نشانه‌های سومصرف مواد

یکی از راهکارهای مقابله با اعتیاد شناخت نشانه‌های آن در مراحل اولیه و انجام اقدامات پیشگیرانه در مقابل آن است. علائم و نشانه‌های اعتیاد می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد و همچنین می‌تواند به نوع ماده‌ای که فرد مصرف می‌کند، نیز بستگی داشته باشد. با این حال، چندین علامت و نشانه وجود دارد که در اکثر افراد معتاد مشترک است. این علائم را می‌توان در سه دسته علائم روانی، علائم رفتاری و اجتماعی و عوامل خاص دسته‌بندی کرد.

علائم روانی

🔸 نوسانات خلقی

🔸 افزایش خلق و خو

🔸 خستگی

🔸 پارانویا

🔸 حالت دفاعی

🔸 تحریک

🔸 ناتوانی در تمرکز

🔸 قضاوت ضعیف

🔸 مشکلات حافظه

🔸 کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس

🔸 احساس ناامیدی

🔸 تشدید هر گونه شرایط سلامت روانی موجود مانند افسردگی، اضطراب یا استرس

علائم رفتاری و اجتماعی

🔹 رفتار پنهانی یا غیر صادقانه

🔹 عملکرد ضعیف در اجتماع مانند حضور در محل کار یا مدرسه

🔹 کناره­گیری از مسئولیت و معاشرت

🔹 از دست دادن علاقه به فعالیت‌ها، سرگرمی‌ها یا رویدادهایی که زمانی برای شما مهم بوده‌اند

🔹 ادامه استفاده از ماده یا انجام برخی رفتارها، علی‌رغم پیامدهای منفی که این مواد ایجاد می‌کنند

علائم فیزیکی

🔸 تغییرات سریع وزن (افزایش یا کاهش وزن)

🔸 راه رفتن پلکانی

🔸 کبودی یا علائم بدون دلیل

🔸 آثار سوزن روی بازوها

🔸 بروز آکنه یا بثورات

🔸 بوی نامتعارف بدن

🔸 افسردگی یا اضطراب

🔸 بدتر شدن ظاهر شخصی یا بهداشت

مفهوم ترک اعتیاد چیست؟

در واقع به معنای پاکسازی یا سم زدایی ماده مخدر از بدن افراد است. زمانی که مصرف الکل یا سایر مواد مخدر را ترک می‌کنید، یا مصرف آن را کاهش می‌دهید، ممکن است وابستگی جسمی یا روانی به یک دارو یا هر دو را در بدن خود ایجاد کرده باشید. معمولا افراد در حین ترک، علائمی را تجربه می‌کنند. شدت و نوع این علائم بسته به عواملی مانند: سن فرد، مدت زمان مصرف، نوع ماده مصرفی، شرایط جسمی و… متفاوت است. این اتفاق زمانی میفتد که شما مدتی مخدر مصرف کرده‌اید و بدن شما برای احساس طبیعی به آن متکی شده است. بدن شما عادت دارد با ماده مخدر در سیستم کار کند، بنابراین اگر دارو مصرف نشود، علائم آن است ظاهر می‌شود.

ترکیبی از اثرات جسمی و روانی است که فرد پس از قطع مصرف یا کاهش مصرف موادی مانند الکل و داروهای تجویزی یا تفریحی تجربه می‌کند. قطع مصرف معمولا از چند روز تا چند هفته طول می‌کشد، اما برخی از علائم مانند هوس و میل شدید به مصرف می‌تواند بسیار طولانی‌تر ادامه یابد. بهترین روش ترک اعتیاد مراجعه به پزشکان و کلینیک‌های مخصوص در این زمینه است که تجربه و ابزار کافی برای پیگیری ترک را در اختیار شما قرار می‌دهند.

چرا ترک کردن کاری سخت و دشوار است؟

اعتیاد بر قشر پیشانی مغز شما تأثیر می‌گذارد و کنترل تکانه و قضاوت شما را تغییر می‌دهد. سیستم پاداش مغز نیز به گونه‌ای تغییر می‌کند که حافظه، پاداش‌های قبلی را علیرغم پیامدهای منفی آن، بیشتر جذب می‌کند و این مسئله باعث می‌شود تا ترک سخت باشد. این تغییرات در مغز شما می‌تواند ترک را دشوار کند، اما مهم است که به یاد داشته باشید که اعتیاد قابل درمان است. با برنامه و منابع مناسب، بهبودی امکان پذیر است. اگرچه مسیر پیچیده‌ای در پیش روی شماست، اما با کمک گرفتن از پزشکان معالج و مشاوران می‌توانید راحت‌تر بر این معضل غلبه کنید.

معمولاً افراد معتاد برای مقابله با استرس به ماده مخدر خود وابسته هستند. بنابراین وقتی ترک می‌کنید، مکانیسم مقابله را از دست می‌دهید. به همین دلیل بسیار مهم است که راه‌های دیگری برای مقابله با این مشکل، به‌طور محکم در شما ایجاد شود. یک درمانگر می‌تواند به شما در مقابله با این چالش‌های روزانه کمک کند. بدون وجود راهبردهای مقابله ای سالم، احتمالاً میل شدیدی برای بازگشت به قبل را تجربه خواهید کرد.

چرا ترک اعتیاد کاری سخت و دشوار است؟

راهکارها و انواع روش‌های ترک

ترک اعتیاد قطعا یکی از بزرگترین چالش‌های پیشروی معتادان و اطرافیان آنهاست. انجام این کار علاوه بر عزم و اراده جدی، نیازمند کمک گرفتن از راهکارهای علمی و درمانگر متخصص این حوزه است. غلبه بر این بیماری فرآیندی است که نیازمند تصمیم‌گیری برای ترک، برنامه ریزی، مقابله با اثرات ترک و اجتناب از عود است.

🔸 قدم اول آماده شدن برای ترک است. قبل از ترک اعتیاد، به این فکر کنید که برای رسیدن به هدف باید چه کاری انجام دهید. این ممکن است شامل حذف عوامل محرک در محیط شما و یافتن حمایت اجتماعی باشد.

🔸🔸 کمک گرفتن از برخی داروها می‌تواند کمک کننده باشد. اگر معتاد به مصرف الکل یا مواد مخدر هستید، داروهایی وجود دارند که می‌تواند به شما کمک کنند که به طور ایمن و موفقیت آمیز آن را ترک کنید. نکته مهم این است که این داروها را باید با تجویز پزشک معالج مصرف کنید.

🔸🔸🔸 عوامل محیطی خود را بررسی کنید. از شر هر چیزی که ممکن است شما هوستان را تحریک کند خلاص شوید. به عنوان مثال از معاشرت با افرادی که قبلا با آنها مواد مصرف می‌کردید، پرهیز کنید.

🔸🔸🔸🔸 عوامل حواس‌پرتی و سرگرمی را برای خود در نظر بگیرید. مشغول ماندن می ‌واند راهی مفید برای منحرف کردن حواس خود از وسوسه‌ها باشد. برای مثال به پیاده‌روی بروید، یک کتاب بخوانید، یک برنامه تلویزیونی تماشا کنید یا با یک دوست تماس بگیرید.

🔸🔸🔸🔸🔸 از حمایت اطرافیان خود بهره بگیرید. با در میان گذاشتن تصمیم خود مبنی بر ترک اعتیاد می‌توانید حمایت‌های سایرین را دریافت کنید و به این ترتیب راحت‌تر با چالش‌ها کنار بیایید.

به یاد داشته باشید که هیچ درمانی وجود ندارد که برای همه مناسب باشد، بنابراین همکاری با یک درمانگر برای یافتن روش مناسب برای شما می‌تواند شانس موفقیت شما را افزایش دهد.

مزیت‌های ترک اعتیاد

همه ما می‌دانیم که این بلای خانمان سوز چه پیامدهایی را برای فرد، خانواده و جامعه در پی دارد. آشنایی با مزیت‌های ترک این مواد به فرد امکان می‌دهد تا با انگیزه بیشتر، اراده انجام این کار را در خود تقویت کنند. در زیر برخی از مهمترین مزیت‌های ترک مصرف مواد مخدر را آورده‌ایم.

✅حفظ پول و سرمایه: یکی از مهمترین چالش‌های پیش روی افراد معتاد این است که معمولا هزینه‌های زیادی برای تهیه مواد خود صرف می‌کنند و حتی اگر مشغول به کار باشند، تمام پول خود را برای تهیه الکل، سیگار یا ماده مخدر هدر می‌دهند. بنابراین ترک اعتیاد در وهله اول می‌تواند از اتلاف پول و سرمایه جلوگیری کند.

✅عزت نفس: عزت نفس پایین و اعتیاد به مواد مخدر اغلب با هم مرتبط هستند و دلیل اصلی شروع مصرف معتاد در وهله اول محسوب می‌شود. زمانی که پروسه ترک را آغاز می‌کنید، شروع به بازسازی عزت نفس خود می‌کنید. وقتی زمانی در روز را برای بهبودی خود می‌گذارید، احساستان را در مورد خود تغییر خواهید داد و حس سالم‌تری نسبت به خود ایجاد خواهید کرد.

✅بهبود ظاهر: مصرف مواد یا الکل به طور مستقیم بر ویژگی‌های ظاهری افراد اثرگذار است. هنگامی که مصرف مواد مخدر و الکل را ترک می‌کنید، با بازسازی تدریجی سلامت خود از طریق خواب مناسب، ورزش، استراحت و تغذیه، شروع به حذف این اثرات مضر می‌کنید.

✅بهبود حافظه: در پی ترک مواد، می‌توانید انتظار بازسازی سلول‌های مغزی و تقویت عملکرد ذهن را داشته باشید.

✅بهبود روابط: افراد معتاد معمولا دوستان واقعی کمی دارند. با بازگشت به زندگی نرمال میت‌وانید دوستان جدید و روابط محکمی را در زندگی خود ایجاد کنید.

✅بهبود سلامت روان، تجدید و احیای روابط خانوادگی، حفظ سلامت جسمانی و… از دیگر مزایای ترک اعتیاد هستند که می‌توانند مشوق فرد برای کنار گذاشتن آن باشند.

خطرات ترک نکردن

عدم ترک اعتیاد و ادامه روند مصرف مواد با الکل می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری بر روح و جسم افراد داشته باشد. مصرف منظم تنباکو می‌تواند باعث ایجاد طیف وسیعی از سرطان‌ها شود و سیگار کشیدن ممکن است به شکل شدید به پوسیدگی دندان دامن بزند. آسیب‌های تنفسی، گوارشی، مغزی، کلیوی تنها برخی از آسیب‌هایی هستند که در اثر سومصرف مواد یا الکل اتفاق میفتند. مصرف بیش از حد یک ماده یا مخلوط کردن مواد با هم می‌تواند منجر به اوردوز شود. مصرف بیش از اندازه می‌تواند منجر به کما و مرگ شود. در کشور آمریکا به طور متوسط، 115 نفر هر روز به دلیل مصرف بیش از حد مسکن‌ها و مواد مخدر جان خود را از دست می‌دهند.

بهترین پزشکان ترک اعتیاد در تهران

با توجه به این که ترک مواد و الکل به صورت اصولی و علمی، نیازمند بهره‌گیری از خدمات پزشکان خبره در این زمینه است، انتخاب پزشک متبحر در درمان آن از اهمیت بالایی برخوردار است. برای بهره‌گیری شما عزیزان از بهترین خدمات ترک در تهران، در مجموعه الو پزشک لیستی در عنوان بهترین کلینیک ترک اعتیاد در تهران را با شما به اشتراک می­گذاریم تا بتوانید از تجربیات این پزشکان بهره‌­مند شوید.

بهترین کلینیک ترک اعتیاد در تهران

کلینیک­‌های تخصصی ترک اعتیاد در تهران معتبرترین مراکز برای دریافت خدمات مربوط به درمان بیماران مبتلا به سو مصرف مواد هستند. البته بسیاری از مراکز به صورت غیرقانونی و بدون مجوز در سطح استان مشغول به فعالیت هستند. برای اطمینان از انتخاب بهترین کلینیک‌ها با خدمات متنوع و هزینه‌های منصفانه، در این زمینه، مجموعه ما اقدام به تهیه لیستی با عنوان بهترین کلینیک‌­های ترک اعتیاد در تهران نموده است که بر اساس آن می‌توانید معتبرترین مراکز در این زمینه را شناسایی کنید.

بهترین کلینیک ترک اعتیاد در تهران

سوالات متداول ترک اعتیاد

آیا اعتیاد قابل درمان است؟

خوشبختانه این بیماری قابل درمان است. کمک‌های پزشکی و مشاوره می‌تواند پروسه درمان را راحت‌تر کند. اگر چه ترک اعتیاد به موادی مثل سیگار می‌تواند به تدریج توسط خود شخص نیز اتفاق بیفتد

آیا ترک اعتیاد بی‌خطر است؟

ممکن است برای ترک ایمن به نظارت پزشکی نیاز داشته باشید. بهتر است در مورد این مسئله ابتدا با پزشک یا مشاور خود در مورد قطع مصرف الکل و سایر داروها صحبت کنید. این مسئله به خصوص در ترک موادی مانند الکل اهمیت بیشتری دارد

تاثیر مواد بر مغز چگونه است؟

وقتی فردی معتاد میشود، مغز به دنبال پاداش این ماده است که به دلیل تحریک شدید سیستم پاداش مغز اتفاق میفتد.

نشانه¬های یک فرد معتاد چیست؟

تغییر در برنامه‌های روزمره، عدم توجه به بهداشت فردی، نیاز غیرمعمول به پول، مشکلات مالی، تغییرات در دوستان و فعالیت‌ها

فازهای مختلف مصرف مواد چیست

چهار سطح یا فاز اصلی آن، جسمی، ذهنی، روانی و معنوی هستند که می‌توانند بر حسب میزان و مدت زمان مصرف در افراد مختلف پدیدار شوند.

ریشه اصلی روی آوردن به مواد چیست؟

شایع‌ترین ریشه‌های اعتیاد استرس مزمن، سابقه ضربه، بیماری روانی و سابقه خانوادگی است.

چه تعدادی افراد در دنیا درگیر اعتیاد هستند؟

بیش از 190 میلیون مصرف کننده مواد مخدر در سرتاسر جهان وجود دارد و این مشکل ، به ویژه در میان جوانان زیر 30 سال به سرعت در حال افزایش است

علامت هشدار دهنده خوگیری به مواد چیست؟

تمایل به مصرف دارو به حدی است که افکار دیگر را مسدود می‌کند یا زندگی روزمره را مختل می‌کند. نیاز به مصرف بیشتر دارو در طول زمان به منظور احساس همان اثری که زمانی از دریافت مقدار کمتر تجربه می‌کردند

در زمان ترک اعتیاد چه علائمی را ممکن است تجربه کنید؟

علائم می‌تواند شامل بی‌خوابی، تحریک‌پذیری، تغییر خلق و خو، افسردگی، اضطراب، درد و درد، هوس، خستگی، توهم و حالت تهوع باشد. ممکن است فرد تب و لرز یا آبریزش بینی داشته باشد انگار که سرما خورده است

اولین علائمی که در زمان ترک پدیدار می‌شوند، چه علائمی هستند؟

تحریک پذیری، اضطراب، تعریق، آبریزش، دردهای عضلانی و بیخوابی اولین علائمی هستند که فرد تجربه می‌کند.

کلام آخر

مقابله با مسئله جدی اعتیاد نیازمند برنامه ریزی دقیق و اراده قوی است. برای تقویت این پارامترها در خود، نیازمند بهره گیری از تخصص و کمک پزشکان و مشاوران خواهید بود. متخصصان ما در الو پزشک، آماده خدمت رسانی به شما در موضوع ترک اعتیاد خواهند بود.

نظرات ترک اعتیاد

از این که تا انتهای مقاله همراه ما بودیم بسیار سپاس‌گذاریم. حال اگر سوالی در ذهنتان باقی مانده، می‌توانید آنرا در همین قسمت مطرح کنید تا کارشناسان ما کمتر از 24 ساعت به آنها پاسخ دهند. همچنین اگر تجربه انجام این جراحی را داشته‌اید با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید. الو پزشک همراه با مجموعه دکتر گویا بصورت 24 ساعته با مشاوره رایگان در خدمت شما عزیزان است.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا