دندان

ایمپلنت چیست؟

دندان‌های ما عضو بسیاری مهمی از بدن هستند که مراقبت از آنها ضروری است. اما گاهی اوقات شرایطی به وجود می‌آید که ممکن است بر اثر آن دندان خود را از دست بدهیم. پوسیدگی بیش از حد، ضربه خوردن دندان، افزایش سن و… عواملی هستند که ممکن است منجر به از دست رفتن دندان‌ها شوند. در افراد با سنین بالا که همه دندان بر اثر عوامل مختلف از بین می‌روند، استفاده از پروتزهای مصنوعی رایج است. اما به طور کلی اگر به دنبال یک روش جایگزین دائمی برای محکم کردن دندان در جای خود هستید، بهترین روش استفاده از ایمپلنت است. در این عنوان هر اطلاعاتی را که در مورد کاشت دندان نیاز دارید، به دست می‌آورید.

مفهوم ایمپلنت

اگر می‌خواهید دندان‌های از دست رفته خود را جایگزین کنید، یا پروتزهایی دارید که می‌خواهید با یک راه حل مطمئن‌تر آنها را عوض کنید، روش‌­های کاشت دندان راه حل‌هایی دائمی هستند. ایمپلنت دندان یک پایه کوچک است که معمولاً از تیتانیوم ساخته شده و به عنوان جایگزینی برای ریشه دندان عمل می‌کند. پس از نصب، استخوان اطراف پایه به تدریج به آن جوش می‌خورد و  آن را محکم در جای خود نگه می‌دارد. پس از آن یک تاج یا دندان جایگزین به صورت سفارشی ساخته می‌شود تا با دندان‌های طبیعی شما مطابقت داشته باشد و ساختار دندان را تکمیل کند. این تاج به پیچ اصلی متصل می‌شود و یک دندان ثابت و دائمی ایجاد می‌کند. با این حال، این روش برای همه مناسب نیست. دستگاه‌های کاشت باید با استخوان فک پیوند داشته باشند، بنابراین استخوان‌های فرد قبل از انجام جراحی باید سالم باشند.

چرا ایمپلنت

افراد ممکن است به دلایل مختلف استفاده از این روش را برای جایگزینی دندان‌های خود ترجیح دهند. یک روش دائمی که بتواند دندانی مثل روز اول به شما هدیه کند، قطعا روش پرطرفداری خواهد بود. افرادی که یک یا چند دندان را از دست می‌دهند می‌توانند از این روش برای جایگزینی دندان مورد نظر خود استفاده کنند. پروتزهای مصنوعی هنگام استفاده مشکلات زیادی را برای افراد ایجاد می‌کنند. به عنوان مثال متحرک بودن آنها مهمترین عیبی است که افراد از آن شکایت می‌کنند. همچنین امکان استفاده از آن به صورت تکی وجود ندارد. به همین علت است که امروزه بسیاری از افراد استفاده از ایمپلنت‌ها را ترجیح میدهند. افرادی که واجد شرایط زیر باشند، کاندیدهای خوبی برای استفاده از این روش هستند:

✔️  افرادی که از سلامت عمومی دهان و دندان خوبی برخوردار هستند.

✔️  استخوان کافی در فک خود برای حمایت از ایمپلنت دارند.

✔️  دارای بافت لثه سالمی هستند که عاری از بیماری پریودنتال است.

ایمپلنت‌های دندانی با بافت‌های نرم (یعنی لثه‌ها) و بافت‌های سخت زیرین (مانند استخوان) در دهان ارتباط نزدیک دارند و به همین علت همه اعضای این مناطق باید در سلامت کامل باشند تا عمل کاشت دندان به خوبی انجام پذیرد. استفاده از خدمات یک پزشک ماهر در این زمینه بسیار مهم است.

مفهوم ایمپلنت

انواع ایمپلنت

جالب است بدانید که ایمپلنت‌های دندان در انواع مختلفی وجود دارند که هر یک برای شرایط خاصی توصیه می‌شوند. معمولا پزشک تشخیص می‌دهد که استفاده از چه نوعی برای بیمار مناسب‌تر است. در زیر پنج نوع از این انواع را معرفی خواهیم کرد.

1- ایمپلنت اِندوستال

به طور خلاصه، کاشت دندان این نمونه در استخوان انجام می‌شود و رایج‌ترین نوع مورد استفاده است. پیچ‌ها و تیغه‌ها، دندان‌ را برای بیمارانی که بریج یا پروتزهای متحرک دارند، نگه می‌دارند. ریشه کوچک تیتانیوم مانند پیچ، در استخوان فک قرار می گیرد که تاج دندان را در جای خود حفظ می‌کند.

2- ایمپلنت ساب پریوستِئال

نقطه مقابل نوع اندوستال، ساب پریوستال‌ها هستند که روی استخوان قرار می‌گیرند. هنگامی که استخوان کافی برای نگه داشتن پایه وجود ندارد، اغلب این نوع انتخاب می‌شود. آنها رو یا بالای استخوان فک قرار می‌گیرند تا دندان جایگزین را نگه دارند.

3- ایمپلنت دندان All-on-4

این نوع اغلب یک گزینه مناسب برای بزرگسالانی هستند که می‌خواهند از دندان مصنوعی اجتناب کنند. برای این کار یک پیچ کوچک تیتانیومی در فک شما قرار می‌گیرد که جایگزین ریشه دندان از دست رفته می‌شود. این کار نیاز به یک جراحی کوچک دارد. هنگامی که کارگذاشتن پیچ انجام شد، یک تاج به همه متصل می‌شود که نتیجه نهایی یک دندان بسیار واقعی و کاربردی است. این نمونه به عنوان All-on-4 شناخته می‌شود زیرا از 4 پیچ یا پایه در هر فک استفاده می‌شود و همه دندان‌ها روی آن قرار می‌گیرند.

4- اوردِنچر ایمپلنت

تا زمانی که برای کشیدن دندان به اندازه کافی سالم هستید، اوردنچر جایگزینی عالی برای پروتزهای سنتی است. اوردنچر در مقایسه با پروتزهای سنتی ثبات بیشتری داشته دارد. مزایای اوردنچر اغلب شامل راحت جویدن غذا، بهبود گفتار، به حداقل رساندن ناراحتی، عدم استفاده بیشتر از چسب دندان مصنوعی و اغلب پروتزهای موجود است.

5- پل‌های پشتیبانی شده

هنگامی که یک یا چند دندان از دست رفته باشد، اگر استخوان فک کافی برای حمایت از پیچ‌ها نداشته باشید، یا اگر عصبی در نزدیکی محل اتصال باشد، بریج‌های یا پل­های پشتیبانی گزینه خوبی هستند.

روش انجام ایمپلنت

برای انجام این کار پزشک شما در ابتدا بهترین روش برای کاشت را به شما پیشنهاد می‌کند. در موارد خاص، امکان کاشت ایمپلنت و قرار دادن دندان (تاج) در یک روز وجود دارد. در مرحله اول از طریق جراحی، به شما بی‌حسی موضعی داده می‌شود تا دهان به طور کامل بی‌حس شود. به این ترتیب شما هیچ درد یا ناراحتی را احساس نخواهید کرد. دندانپزشک یک برش در لثه ایجاد می‌کند تا ایمپلنت را در استخوان فک در محل دندان از دست رفته شما قرار دهد. پس از قرار دادن آن، دندانپزشک لثه‌ها را روی ایمپلنت می‌بندد تا پوشیده باقی بماند. بعد از آن برای بهبودی باید چند ماه صبر کنید. این کار به استخوان زمان کافی برای رشد در اطراف پیچ­ها می‌دهد و آن را به اندازه کافی قوی می‌کند تا در جای خود بماند. به این معنی که تیتانیوم با استخوان ترکیب می‌شود. مدت زمان بهبودی هر بیمار با دیگری متفاوت است، بنابراین ممکن است شش ماه طول بکشد تا دندان جایگزین شود. در برخی موارد نیز بیمار می‌تواند در یک جلسه کل عملیات کاشت دندان را انجام دهد.

دندانپزشک برای اطمینان از ایمن بودن، ایمپلنت شما را معاینه می‌کند. بعد از آن، یک قطعه اتصال به نام اُباتمنت را روی قسمت پستی آن قرار می دهند. این قسمتی است که دندان جدید را نگه می دارد.  هنگامی که لثه‌های شما بهبود یافت، پزشک یک دندان جایگزین سفارشی ساخته شده را که تاج نیز نامیده می شود، به اباتمنت متصل می‌کند و به این ترتیب پروسه درمان تکمیل می­شود.

روش انجام ایمپلنت

مزایای ایمپلنت

کاشت دندان نسبت به استفاده از پروتز یا سایر روش‌ها مزیت‌هایی دارد که باعث می‌شود بسیاری از افراد استفاده از آن را ترجیح دهند.

🔷مانند دندان‌های طبیعی عمل می‌کنند.

یکی از بزرگترین مزایای ایمپلنت این است که قدرت جویدن را به طور کامل باز می‌گرداند. اکثر بیماران نمی‌توانند تفاوت بین دندان طبیعی خود و دندان کاشته شدن را تشخیص دهند. آنها می‌توانند به طور کاملاً عادی با آن غذا بخورند و همچنین می‌توانند به طور معمول مسواک بزنند و نخ دندان بکشند.

🔶می‌توانند تا آخر عمر دوام بیاورند.

این نوع از کاشت دندان می‌تواند یک عمر دوام بیاورد. ایمپلنت از تیتانیوم ساخته شده و با استخوان فک ادغام می‌شود. زیست سازگار است، به این معنی که غیر سمی است و توسط بدن دفع نمی­شود. در مجموع یک دندان جایگزین قدرتمند می­سازد.

🔷از تحلیل استخوان جلوگیری می‌کنند.

از دست دادن استخوان در فک زمانی رخ می‌دهد که هیچ ریشه دندان (یا جایگزینی) وجود نداشته باشد که استخوان فک را تحریک کند. در جایی که دندان وجود ندارد، استخوان فک در فضای خالی به دلیل عدم تحریک خراب می‌شود. اگر در سال اول از دست دادن دندان هیچ ایمپلنتی قرار نگیرد، آن ناحیه استخوان 25 درصد حجم خود را از دست می‌دهد و این روند در طول سال‌های متمادی بیشتر می‌شود. پروتزهای مصنوعی حتی می‌توانند از دست دادن استخوان را تسریع کنند زیرا اغلب شل می شوند و سپس به برجستگی استخوانی ساییده می‌شوند و به تدریج آن را از بین می‌برند. از آنجایی که ایمپلنت جایگزین ریشه و همچنین دندان می‌شود و جویدن به حالت عادی باز می‌گردد، تحریک لازم برای رشد طبیعی استخوان را فراهم می‌کند.

🔶دندان‌های مجاور را ثابت نگه می‌دارند.

شکاف دندان از دست رفته می‌تواند باعث شود که دندان های مجاور به صورت کج به سمت شکاف جابجا شوند. این کار دندان‌های شما را از موقعیت خارج می‌کند و می‌تواند روی گاز گرفتن، توانایی جویدن و ظاهر شما تأثیر بگذارد.

 🔷ایمپلنت‌های دندانی می‌توانند به شما کمک کنند تا از بیماری لثه خلاص شوید.

شکاف دندان از دست رفته می‌تواند به عنوان یک تله برای غذا و باکتری عمل کند و منجر به بیماری لثه شود.

معایب ایمپلنت

هر روش درمانی در مقابل مزیت‌هایی که ارائه می‌کند، ممکن است معایبی نیز برای برخی افراد به همراه داشته باشد. برخی از معایب استفاده از ایمپلنت در زیر آورده شده است.

ایمپلنت‌های دندانی ممکن است نیاز به روش‌های تکمیلی داشته باشند. به عنوان مثال اگر دندان‌ها برای مدت طولانی از دست رفته باشد، ممکن است قبل از جراحی نیاز به پیوند استخوان یا لیفت سینوس داشته باشید. این روش‌ها هزینه و طول فرآیند کاشت دندان را افزایش می‌دهد.

گران هستند. این روش گران‌تر از پروتز و بریج است زیرا به عنوان جایگزین کامل دندان‌های بالا و پایین خط لثه محسوب میشود.

نیاز به جراحی دارد. کاشت دندان فرآیندی تهاجمی‌تر از گرفتن بریج یا پروتز است زیرا نیاز به جراحی دهان دارد و این کار ممک است در همه افراد امکان‌پذیر نباشد.

مراقبت‌های قبل از ایمپلنت

قبل از انجام عمل، برای مشاوره اولیه به دندانپزشک خود مراجعه می‌کنید. دندانپزشک یک معاینه جامع انجام خواهد داد. آن‌ها عکس‌برداری را انجام می‌دهند و با شما در مورد گزینه‌های ایجاد طرحی برای جراحی ایمپلنت صحبت می‌کنند. به طور کلی عملیات کاشت دندان معمولاً در مطب دندانپزشکی انجام می‌شود. این کار باید توسط تیمی از متخصصان آموزش دیده در جراحی دهان و دندانپزشکی ترمیمی انجام شود.

اگر جراحی شما با استفاده از بی حسی موضعی انجام می‌شود، می‌توانید چند ساعت قبل از عمل یک وعده غذایی سبک بخورید. اگر پزشک استفاده از آرامبخش IV را توصیه می‌کند، بهتر است که بعد از نیمه شب شب قبل از جراحی چیزی نخورید. دندانپزشک ممکن است آنتی بیوتیک‌هایی را برای چند روز قبل از جراحی تجویز کند. همچنین ممکن است از شما بخواهد با دهانشویه ضد باکتری خاصی مانند کلرهگزیدین دهان خود را بشویید. به طور کلی عاداتی مثل سیگار کشیدن می‌تواند در روند موفقیت کاشت ایمپلنت تاثیر بگذارد. بنابراین بهتر است آن را کنار بگذارید.

مراقبت‌های بعد از ایمپلنت

پس از کاشت دندان ، به محض اینکه احساس آمادگی کنید، می‌توانید به خانه برگردید. شما باید تا زمانی که اثرات داروی بیهوشی از بین برود، استراحت کنید، که ممکن است چندین ساعت طول بکشد. پس از یک روز استراحت می‌توانید روال طبیعی زندگی را در پیش بگیرید. همچنین احتمالاً خونریزی خفیفی را تجربه خواهید کرد که باید در یکی دو روز اول کاهش یابد. برای کاهش پروسه بهبودی نکات زیر را رعایت کنید.

🩹  سعی کنید حداقل یک هفته بعد از درمان فقط غذاهای نرم بخورید.

🩹  دهان خود را تا حد امکان تمیز نگه دارید.

🩹  حداقل سه یا چهار بار در روز، 24 ساعت پس از درمان، دهان خود را با دهانشویه توصیه شده توسط دندانپزشک بشویید.

🩹  هر آنتی بیوتیکی که برای شما تجویز شده است را مصرف کنید

🩹  در صورت نیاز به کاهش درد، از مسکن های بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن استفاده کنید.

🩹  در 24 ساعت اول از مصرف غذا یا نوشیدنی گرم خودداری کنید.

🩹  از نی برای خوردن مایعات استفاده نکنید.

مراقبت‌های بعد از ایمپلنت

عوارض ایمپلنت

برخی از افراد ممکن است عوارضی را پس از کار گذاشتن ایمپلنت تجربه کنند. البته این عوارض مربوط به همه نیست و تنها در مواردی ممکن است اتفاق بیفتد.

⚠️ شکست در انسداد استخوان: این اتفاق زمانی می‌افتد که استخوان در اطراف ایمپلنت شما رشد می‌کند. اگر ادغام استخوانی ناموفق باشد، پایه به اندازه کافی ایمن نخواهد بود که تاج را در جای خود نگه دارد. در این حالت ممکن است ایمپلنت به خودی خود بیفتد یا ممکن است نیاز به برداشتن آن داشته باشید.

⚠️ قرار دادن ایمپلنت نامناسب: دندانپزشک ممکن است در کاشت اشتباه کند. اگر مشکلی در محل یا زاویه وجود داشته باشد، می تواند منجر به عوارض شود.

⚠️ آسیب سینوس: یکی از خطرات اصلی آسیب سینوس است. فک فوقانی شما مستقیماً زیر سینوس‌­های بینی شما قرار دارد. ایمپلنت‌هایی که جایگزین دندان‌های بالایی می‌شوند می‌توانند به داخل سینوس نفوذ کنند و منجر به ناراحتی یا عفونت احتمالی شوند.

⚠️ عفونت: مانند هر عمل جراحی دهان، جراحی ایمپلنت دندان نیز خطر عفونت دارد.

⚠️ آسیب عصبی: ممکن است جراحی منجر به آسیب عصبی شود. دندانپزشک شما باید قبل از انجام عمل رادیوگرافی بگیرد تا اعصاب دهان شما مشخص شود.

هزینه ایمپلنت دندان

یکی از مهمترین سوالاتی که ذهن افراد را به خود مشغول می­کند، این است که هزینه کاشت دندان چقدر است. در پاسخ به این سوال باید عنوان کنیم که هزینه تا حد زیادی به نوع دندان و نوع ایمپلنت انتخابی شما بستگی دارد. علاوه بر این مهارت پزشک و تجهیزات کلینیک نیز در قیمت‌گذاری مهم خواهد بود. شما میتوانید پیش از مراجعه و انجام کار در مورد هزینه­‌ها با پزشک خود مشورت کنید. به طور کلی ایمپلنت‌­های دندانی در حال حاضر تحت پوشش بیمه دندانپزشکی نیستند و هزینه­‌های انجام آن به صورت آزاد پرداخت می­‌شود.

بهترین دندانپزشک ایمپلنت در تهران

همان طور که گفتیم کاشت دندان پروسه‌­ای دقیق است و برای انجام آن دندانپزشک باید از مهارت بالایی برخوردار باشد. به همین علت توصیه می‌­شود تا کار توسط بهترین افراد انجام پذیرد. به این منظور در مجموعه الو پزشک، لیستی از بهترین دکتر ایمپلنت در تهران دندان فعالیت می‌کنند، ارائه کرده‌­ایم که با مراجعه به آن می­‌توانید برترین پزشکان شهر تهران را شناسایی کند.

بهترین کلینیک ایمپلنت در تهران

این که کاشت دندان را در چه کلینیکی انجام می‌­دهید، بسیار مهم است. تجهیزات و محیط استریل از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت کاشت دندان شما هستند. در این راستا توصیه می‌شود تا بهترین کلینیک‌­ها را برای انجام این کار انتخاب کنید. در کنار لیست پزشکان، می‌توانید از لیست کلینیک­‌های معتبر شهر تهران نیز در سایت ما استفاده کنید.

بهترین دندانپزشکان و کلینیک‌های ایمپلنت در ایران

دریافت خدمات مناسب حق همه مردم ایران است. اگر قصد کاشت دندان‌های خود را دارید، در هر شهری که زندگی می­‌کنید باید به دنبال بهترین خدمات با مناسب‌­ترین هزینه باشید. در این راستا تیم الو پزشک بهترین دکتر ایمپلنت در تهران هر ناحیه از کشور را در لیستی جداگانه به شما معرفی می‌­کند تا بتوانید بدون صرف زمان و هزینه زیاد، به بهترین خدمات دسترسی پیدا کنید.

سوالات متداول

آیا کاشت دندان درد دارد؟

به طور کلی برای انجام این کار از بی­حسی موضعی یا کامل استفاده می­شود و به همین دلیل درد آن ملموس نیست. ایمپلنت­ها را می­توان با کمک لیزرهای دندانی نیز قرار داد. لیزرها تکنیک­های پیشرفته­ای را برای کاشت ایمپلنت موفق و راحتی بیمار ارائه می­دهند.

آیا ایمپلنت‌های دندان ایمن هستند؟

امروزه ایمپلنت‌های دندانی یکی از مطمئن‌ترین روش‌های جایگزینی دندان‌های از دست رفته‌ای هستند که با روش‌های دیگری نمی‌توان آن‌ها را ترمیم کرد.

انجام ایمپلنت در چه سنینی امکان‌پذیر است؟

با توجه به سن، ایمپلنت را می­توان از زمانی که رشد فرد به پایان رسید، تقریباً 16-18 سال در دختران و 17-19 در پسران قرار داد. هیچ محدودیت سنی برای کاشت وجود ندارد، هر فرد سالمندی در هر سنی می­تواند کیفیت زندگی خود را با کاشت دندان بهبود بخشد.

آیا سیگار کشیدن بر کاشت دندان اثر دارد؟

به شدت توصیه می­شود که از مصرف دخانیات خودداری کنید، زیرا حتی اگر هیچ عامل خطر دیگری وجود نداشته باشد، استعمال دخانیات می­تواند تأثیر بسیار منفی داشته باشد

بعد از کاشت ایمپلنت دندان چه چیزهایی بخوریم؟

مانند هر عمل کشیدن یا جراحی در دهان، شما باید در دو روز اول پس از عمل، مایعات بنوشید و غذاهای نرم مصرف کنید. در روز سوم پس از جراحی، می­توانید غذاهایی را که نیازی به جویدن زیاد ندارند، مانند تخم مرغ، ماکارونی یا برنج نیز مصرف کنید.

آیا امکان رد ایمپلنت توسط دهان وجود دارد؟

به طور معمول، فک به راحتی فیکسچر را می­پذیرد. تنها در مواردی نادر امکان رد آن وجود دارد.

چقدر طول می‌کشد تا فرایند کاشت دندان به طور کامل بهبود پیدا کند؟

فرآیند کاشت چندین مرحله طول می‌کشد و بنابراین، ممکن است به بیش از یک «مرحله بهبودی» نیاز باشد. به همین دلیل، دوره درمان در هر فردی متفاوت است. اما به طور کلی، روند بهبودی بین شش تا دوازده هفته طول می­کشد.

آیا دندان از دست رفته نیاز به تعویض دارد؟

دلایل زیادی برای حفظ فضای دندان از دست رفته وجود دارد. فضای بین دندان­ها ممکن است بر نحوه صحبت کردن یا جویدن فرد تأثیر بگذارد.

درصد موفقیت ایمپلنت دندان چقدر است؟

برای بیماران سالم با بهداشت دهان و دندان خوب و سلامت کلی خوب، کاشت دندان موفقیت آمیز است و میزان موفقیت آن از 95 تا 98.5 درصد متغیر است.

آیا ایمپلنت‌های دندانی مانند پروتز متحرک هستند؟

خود ایمپلنت از طریق جراحی در فک قرار می­گیرد تا یک نقطه اتصال پایدار برای دندان مصنوعی ایجاد شود و بنابراین قابل جابه جایی نیست.

کلام آخر

ایمپلنت­‌های دندانی پیچ‌­هایی در استخوان هستند که جایگزین دندان‌­های از دست رفته می­‌شوند. این روش درصد موفقیت بالایی دارد و می‌­تواند مزایای بلندمدتی داشته باشد. برخی از افراد برای آماده‌سازی دهان خود برای کاشت دندان نیاز به روش­‌های اضافی دارند. در نهایت این پزشک است که تصمیم می‌گیرد که آیا استفاده از این روش برای شما مناسب است یا خیر.

نظرات در مورد ایمپلنت

از این که تا انتهای مقاله همراه ما بودیم بسیار سپاس‌گذاریم. حال اگر سوالی در ذهنتان باقی مانده، می‌توانید آنرا در همین قسمت مطرح کنید تا کارشناسان ما کمتر از 24 ساعت به آنها پاسخ دهند. همچنین اگر تجربه انجام این جراحی را داشته‌اید با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید. الو پزشک در کنار مجموعه دکتر گویا بصورت 24 ساعته با مشاوره رایگان در خدمت شما عزیزان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بسته است
دکمه بازگشت به بالا