جراحی زیبایی

لیپوماتیک چیست؟

در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از روش‌های پرطرفدار جراحی زیبایی پیکرتراشی، یعنی لیپوماتیک آشنا کنیم. امروزه افراد زیادی وجود دارند که به دلیل داشتن میزان چربی زیاد در بدن خود، جزء افراد چاق تلقی می شوند. این افراد در مواردی سعی می کنند با ورزش از این میزان چربی بکاهند. اما، در برخی موارد نیز این امکان برای بعضی افراد مقدور نیست. چنین افرادی تلاش می کنند تا دست به انجام عمل پیکرتراشی بزنند. در میان انواع مختلف تکنیک های پیکرتراشی، یکی از راهکارهای مؤثر، فرایندی است که تحت عنوان عمل لیپوماتیک شناخته می شود.

انجام لیپوماتیک دارای ویژگی های متفاوتی است. برای این که بتوانید در این زمینه اطلاعات خود را افزایش دهید، لازم است تا این فرایند را در ابعاد مختلفی بررسی کرده و به تمامی سؤالات و نگرانی های خود در این زمینه پاسخ دهید. قبل از آن بهتر است برای آشنایی با روش های پیکرتراشی، مقاله ما تحت عنوان پیکرتراشی چیست را مطالعه کنید.

مفهوم لیپوماتیک

لیپوماتیک (Lipomatic) عملی است که طی آن برداشتن چربی انجام می شود. در این روش، چربی اضافی برداشته شده و در برخی موارد به نواحی دیگر بدن که لاغر است، منتقل می شود. هدف از انجام لیپوماتیک کم کردن سایز و فرم دادن به بدن در یک نقطه خاص است. این عمل جراحی پیشرفته چربی های موضعی بدن را تخلیه می کند.

لیپوماتیک، تقریبا شبیه لیپوساکشن می باشد؛ البته، دقیق تر از آن. این روش، نیازی به بیهوشی ندارد، و جالب است بدانید، بدون درد و زخم و خونریزی انجام می شود. در واقع، لیپوماتیک در دسته روش های غیر جراحی پیکرتراشی قرار می گیرد. پیشنهاد می کنیم برای درک شباهت های لیپوماتیک با لیپوساکشن، مقاله لیپوساکشن را از دست ندهید.

چرا لیپوماتیک

زمانی که فرد با وجود انجام فعالیت های ورزشی و رعایت رژیم های غذایی سنگین، نتواند وزن خود را کاهش دهد، و از طرف دیگر، تجمع توده های چربی در نقاطی باشند که کاهش وزن در این نواحی از بدن غیرممکن یا بسیار سخت باشد، این عمل انتخاب بی نظیری خواهد بود. قسمت هایی  از بدن که می توان با عمل لیپوماتیک چربی ها را از آن جا تخلیه کرد، متفاوت هستند؛ اما، رایج ترین آن ها عبارت هستند از: شکم، باسن، سینه، ران ها، پهلوها، زیر چانه یا غبغب، بازوها (قسمت بالای بازوها). از آن جایی که، چربی استخراج شده در این روش، از بین نمی رود؛ می توان آن را در نواحی دیگر بدن به عنوان پرکننده استفاده کرد.

لیپوماتیک به چه افرادی توصیه می شود؟

برای انجام این روش شرایط سنی خاصی مطرح نیست؛ ولی بهتر است، افراد در محدوده سنی 18 تا 60 سال این عمل را انجام دهند؛ زیرا در افراد بالای 18 سال، رشد کامل شده و نتیجه عمل مطلوب تر است. شرایط ایده آل دیگر برای افرادی که می خواهند انجام دهند، عبارتند از:

✔️ کسانی که چربی موضعی دارند؛

✔️ افراد با وزن ثابت در یک سال اخیر؛

✔️ کسی که 30 درصد اضافه وزن دارد؛

✔️ فرد باید دارای سلامت روحی و جسمی باشند؛

✔️ کسانی که بیماری جدی و خطرناک نداشته باشند.

✔️ افرادی که حداقل یک ماه قبل از عمل، مشروبات الکلی و سیگار مصرف نکرده اند؛

✔️ افرادی که برخی از قسمت های بدنشان با ورزش و رژیم غذایی لاغر نشده است.

بهترین پزشکان لیپوماتیک در تهران

افرادی که می خواهند این عمل را انجام دهند و نتیجه مثبت بگیرند، بایستی قبل از همه در انتخاب پزشک واجد شرایط دقت کنند. معمولا، انجام لیپوماتیک جراحان پلاستیک و زیبایی مانند بهترین جراح لیپوماتیک در تهران و یا بهترین متخصصین پوست مانند بهترین دکتر پوست در تهران انجام می شود.

بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران به دلیل تحصیل مرتبط با پوست و زیبایی، از مهارت و دانش کافی برخوردار هستند؛ از سوی دیگر، سابقه کاری و تجربه کافی را دارا هستند. پزشک بایستی با دقت و حوصله، به سؤالات بیمار جواب دهد و تمامی عوارض بعد از عمل و قبل از عمل را به او بگوید. اگر بیمار سابقه بیماری دارد و دارویی مصرف می کند، در صورت ممنوعیت این روش برای زیباجو، پزشک وظیفه دارد او را آگاه و از این کار منع کند.

روش‌های لیپوماتیک

صرف نظر از تکنیک به کار رفته برای انجام، در این فرایند از لوله کوچک و مخصوصی که کانولا نامیده می شود، برای خارج کردن چربی های موضعی استفاده می شود. لوله کانولا با حرکات ویبره مانند و ارتعاشی و با استفاده از امواج اولتراسونیک باعث خرد کردن چربی ها می شود و با تبدیل آن ها به شکل مایع، تخلیه آن ها را آسان می کند. از طرف دیگر، کانولا به یک دستگاه مکنده پرقدرت متصل است؛ که با قدرت مکش خود باعث استخراج چربی ها از ناحیه موردنظر خواهد شد.

هدف از لیپوماتیک کم کردن وزن یا لاغری نیست؛ بلکه، هدف تخلیه چربی موضعی از یک قسمت بدن به منظور فرم دادن به آن ناحیه است. به همین دلیل در این عمل بیمار بیهوش نمی شود؛ علاوه بر داروی بی حسی دارویی برای جلوگیری از خونریزی به بیمار می دهند که به این روش عمل با بی حسی می گویند و دارای انواع زیر است:

🔸 روش با استفاده از لیزر

در این روش با استفاده از لیزر، چربی ها ذوب شده و از بدن خارج می‌شوند. مدت زمان عمل نسبت به دو روش PAL و UAL طولانی تر است.

🔸 روش با استفاده از انرژی PAL

انرژی و ارتعاشات باعث زودتر خرد شدن چربی ها می شوند، چربی ها بعد از خرد شدن براحتی از بدن خارج می شوند.

🔸 روش با استفاده از سونوگرافی UAL

چربی های زیادی از بدن تخلیه شود، در روش استفاده از سونوگرافی UAL، چربی ها به وسیله سونوگرافی از بدن خارج می شوند.

روش های لیپوماتیک

آیا لیپوماتیک خطرناک است؟

عمل لیپوماتیک در سال 1996، جایگزین لیپوساکشن شد. لیپوماتیک یکی از روش های مطمئن پیکرتراشی است که با ویبره کار می کند. با همه مزایایی که دارد، باز هم افرادی هستند که نسبت به آن بدبین هستند، البته روش های پیکرتراشی و جراحی پلاستیک، چه برای درمان باشند یا برای زیبایی، عوارض و خطرات مخصوص به خود را دارد. در ادامه خطرات ناشی از لیپوماتیک را مرور می کنیم؛ البته بعضی از این خطرات جنبه ذهنی داشته و در عمل اتفاق نمی افتند؛

  • خطر آمبولی ناشی از ارتعاشات و ضربات

اگر هر ماده ای چه به صورت مایع، گاز و یا جامد وارد رگ شود و انسداد ایجاد کند، آمبولی رخ می دهد و ممکن است در برخی موارد باعث نقص عضو شود. ممکن است چربی های شکسته شده وارد جریان خون شوند و با رسیدن به اندام ها، موجب نارسایی در آن شده و سلامت فرد را با خطر مواجه کنند. البته، این مسأله، جزء خطرات بسیار نادر است.

  • خونریزی در حین جراحی

بیمار قبل از عمل باید حداقل دو هفته قبل از عمل از مصرف داروهای ایبوپروفن و وارفارین و داروهای ضد انعقاد خون، خودداری کند. اگر بیمار به حرف پزشک عمل نکند و دارو مصرف کند، حین عمل دچار خونریزی می شود.

  • خستگی پزشک

به دلیل اینکه عمل مدت زمان بیشتری برای انجام نیاز دارد و معمولا عمل طولانی می شود، منجر به خستگی بیمار و پزشک می گردد. اغلب اگر عمل طولانی شود، پزشک به خود و بیمار استراحت می دهد و یا در چند جلسه انجام می دهد، با این کار دیگر خطری بیمار را تهدید نمی کند.

  • اختلالات عروقی

قسمت اصلی کار دستگاه، ایجاد ارتعاش و ضربه است. بنابراین، در حین عمل تکان های شدیدی به شخص وارد می شود.بعضی پزشکان معتقدند این ارتعاشات به عروق خونی آسیب می رساند. اما، در مقابل، برخی اعتقاد دارند، چون کانولا (لوله ای برای خارج کردن چریی) که بخش ویبره دستگاه است، طوری تنظیم شده که به هنگام برخورد با عروق خونی و ماهیچه ها خود به خود متوقف می شود، هیچ خطری برای بیمار ندارد.

  • کوفتگی و جای زخم

با وجود این که، برخی باور دارند ضربات ناشی از کانولا (لوله خارج کننده چربی در دستگاه) باعث کوفتگی در بدن می شود؛ اما، این که ضربات ناشی از کانولا باعث ایجاد کوفتگی است، اشتباه است و از نظر پزشکی رد شده است. زیرا ضربات موضعی است و فقط روی چربی ها متمرکز شده و بقیه قسمت های بدن آسیبی نمی بینند. در این روش، محل زخم خیلی سطحی است و بزودی خوب می شود و جای نگرانی ندارد.

  • عفونت

عفونت ناشی از زخم عمل، خیلی ناچیز است و بستگی به مراقبت های خود بیمار دارد. اگر بعد از عمل بیمار از زخم مراقبت نکند، باعث عفونت می گردد. همچنین، پزشک لیپوماتیک، اگر از وسایل استریل شده و مجهز در حین عمل استفاده کند، خطر عفونت رفع می شود.

  • حساسیت دارویی

در عمل به دلیل اینکه بیمار بیهوش نمی شود، داروی بی حسی استفاده می کنند؛ این بی حس کننده معمولاً لیدوکائین است. برخی افراد به این داروی بی حسی حساسیت دارند که قابل پیشگیری است.

  • برگشت پذیری لیپوماتیک

پزشک سعی می کند، همه چربی های اضافی بیمار را تخلیه کند. اگر بعد از عمل بیمار ورزش نکند و رژیم غذایی مناسب و سالمی نداشته باشد، بدون شک چربی ها برمی گردند. پس باید طبق تجویز پزشک لیپوماتیک، بیمار بلافاصله بعد از بهبود، ورزش و پیاده روی کند و رژیم غذایی سالم داشته باشد

مزایا لیپوماتیک

✅ پوشیدن گن بعد از عمل، حداقل تا شش هفته اجباری است.

✅ در لیپوماتیک، حذف چربی ها دائمی و غیرقابل برگشت است؛

✅ در لیپوماتیک نیاز به بخیه و برش دادن اندام و چربی ها نیست؛

✅ تورم و خونریزی در این عمل وجود ندارد و میزان عفونت خیلی کم است؛

✅ نتیجه به زودی بعد از لیپوماتیک مشاهده می شود و فرد نیاز به بستری ندارد؛

✅ یکنواخت کردن چربی زیر پوست و ایجاد سطح صاف پوست از نتایج این روش است؛

✅ احتمال آمبولی کم است؛ زیرا، کاندولا موقع ویبره و ارتعاش به قسمت های دیگر بدن آسیب وارد نمی کند.

✅ لیپوماتیک روشی کم خطر و مطمئن است که دارای تأییدیه معتبر از FDA (سازمان غذا و دارو امریکا) و ISO (سازمان بین المللی استاندارد سازی) می باشد.

مراقبت قبل از لیپوماتیک

اقدامات مراقبتی قبل از عمل در نتیجه و ماندگاری عمل بسیار مهم است؛ زیرا اگر شخص متقاضی عمل، یکی از این شرایط را برآورده نکند، نتیجه عمل مطلوب نخواهد شد. فرد باید با پزشک متخصص، مانند بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران مشاوره کند و همه دستورات را مو به مو انجام دهد. در وهله اول شخص آزمایشات و تست های تشخیصی زیر را انجام می دهد، تا درصورت داشتن شرایط لازم اقدام به عمل جراحی کند:

🩹 اطمینان از سلامت روانی شخص

🩹 آزمایش تشخیص هپاتیت و انعقاد خون

🩹 بررسی ابتلا به انواع بیماری های سرطان

🩹 بررسی سابقه جراحی در نواحی شکم و پهلو

🩹 گرفتن تعهد کتبی و رضایت از شخص متقاضی عمل

🩹 آزمایش ابتلا به فشار خون بالا و دیابت کنترل نشده

🩹 انجام سونوگرافی جهت سنجش میزان چربی زیر پوستی

🩹 بررسی بیماری های ناشی از اختلال در سیستم ایمنی بدن

🩹 عکس گرفتن از تمامی نواحی مورد جراحی جهت تشکیل پرونده

🩹 بررسی حساسیت دارویی مانند آسپرین، وافارین، سایمتیدین، فلوکسین و مترونیدازول و …

🩹 آزمایشات مربوط به خون مانند کم خونی و عملکرد کلیه و کبد، آزمایش بارداری در زنان باردار

🩹 بعد از تأیید صلاحیت و شرایط فرد متقاضی انجام لیپوماتیک، پزشک توصیه می کند دستورالعمل ها و توصیه هایی را رعایت کند تا آمادگی لازم را برای عمل به دست آورد.

🩹 در شب قبل از عمل از خوردن مایعات و غذا خودداری کند.

🩹 موقع عمل بیمار تنها نباشد وجود یک نفر همراه ضروری است.

🩹 اگر بیمار شاغل است از محل کار خود سه هفته بعد از عمل مرخصی بگیرد.

🩹 حداقل از یک هفته قبل، مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و ویتامین E ممنوع است.

🩹 یک روز قبل از عمل استحمام کند؛ زیرا، تا چند روز بعد از عمل بخاطر داشتن زخم قادر به استحمام نیست.

مراقبت قبل از لیپوماتیک

مراقبت بعد از لیپوماتیک

🩹 مصرف نمک را کاهش داده و پرخوری نکند.

🩹 هر دارویی را که پزشک تجویز کرده به موقع مصرف کنید.

🩹 کشیدن سیگار، مصرف نوشیدنی های الکلی و گازدار ممنوع است.

🩹 بیمار حتماً باید بعد از عمل هفته ای یکبار به بهترین پزشک لیپوماتیک در تهران مراجعه کند؛ توصیه می شود در هفته اول دوبار و در سه هفته بعد، یکبار معاینه انجام شود.

🩹 مراجعین شاغل حتماً باید قبل از عمل، از محل کار خود برای 3 هفته مرخصی بگیرند. زیرا شخص بعد از عمل، تا مدت ها توانایی انجام فعالیت های بدنی سخت و راه رفتن سریع را ندارد.

🩹 بعد از عمل ممکن است از جای زخم ترشحاتی خارج شود که نگران کننده نیست و به زودی با مراقبت بهبود می یابد. می توانید با ماساژ دادن محل ترشح به سمت پایین، به بیرون ریختن مایعات خونی و ترشحات کمک کنید.

🩹 پوشیدن گِن تا سه ماه بعد از عمل ضروری است؛ البته، به غیر از موقع استحمام؛ گن ها، اهمیت زیادی در ماندگاری نتیجه عمل و بهبودی سریع بیمار دارند. این زمان (حداقل 3 ماه) قابل کاهش نیست و در برخی موارد بیشتر از سه ماه فرد باید از گن استفاده کند.

🩹 بعد از لیپوماتیک، باید از مصرف هرگونه غذای ناسالم پرهیز شود. غذاهای فست فودی، ادویه جات، مواد قندی و چربی های ناسالم، باعث اضافه وزن می شوند. فرد بعد از عمل باید سعی کند از کربوهیدرات ها به اندازه کافی استفاده کند؛ آب و مایعات بیشتر بنوشد. مصرف ویتامین ها و مواد معدنی، مواد پروتئینی، میوه ها و سبزیجات، بهترین تغذیه برای بیمار است. مصرف مواد غذایی فیبردار بعد از عمل، باعث هضم بهتر غذا و جذب سریع تر مواد مغذی می شود.

عوامل مؤثر بر ماندگاری نتایج لیپوماتیک

ماندگار بودن نتایح تا حدود زیادی بستگی به خود شما دارد. بعد از جراحی لیپو باید به دستورات پزشک خود عمل کنید تا ماندگاری نتایج را دوام بخشیده و به هدف دلخواه خود برسید.

  • انجام فعالیت ورزشی منظم

داشتن فعالیت ورزشی منظم، تأثیر بسزایی در ماندگاری دارد. شخصی که این عمل را انجام می دهد، باید بعد از عمل تنبلی را کنار گذاشته و بدنش همیشه فعال باشد؛ زیرا با اضافه وزن و کم تحرکی، بلافاصله امکان برگشت چربی های تخلیه شده وجود دارد.

  • تغذیه و رژیم غذایی مناسب

هدف از این عمل سوزاندن چربی هاست. چربی ها، نتیجه مصرف مواد غذایی ناسالم مثل روغن های مضر، مواد قندی و …. است. بنابراین، اگر دوست دارید بعد از عمل دیگر دغدغه چربی های اضافی و چاقی را نداشته باشید، تنها راهکار داشتن یک رژیم غذایی مناسب است. رژیم غذایی حاوی مواد معدنی، فیبر، پروتئین، سبزیجات و میوه ها، مغزها و انواع ماهی ها شما را برای همیشه از شر چربی های اضافی خلاص می کند.

  • رعایت مراقبت های بعد

ضمن رعایت تمام آن موارد ضروری است بار دیگر اهمیت استفاده از گن ها را یادآوری کنیم. پوشیدن گن به بهبودی سریع کمک می کند. در واقع، اگر محل عمل شده دچار زخم و التهاب است با پوشیدن گن، زودتر ترمیم می شود. گن باعث می شود پوست شل و آویزان نشود. این گن ها در انواع مختلف وجود دارند: گن کامل بدن، جوراب شلواری، جورابی،آستین تاپ و …

عوامل مؤثر بر ماندگاری نتایج لیپوماتیک

عوارض احتمالی لیپوماتیک

⚠️ احساس تهوع

⚠️ مشکلات ریوی

⚠️ آسیب به عروق

⚠️ التهاب و کبودی شدید

⚠️ ناراحتی قلبی و کلیوی

⚠️ آلرژی به برخی داروها

⚠️ برگشت مجدد چربی ها

⚠️ سوراخ شدن اندام های داخلی

⚠️ ترومبوفلبیت که باعث التهاب رگ ها و انعقاد خون می شود

یکی از مهم‌ ترین معایب لیپوماتیک مدت زمان انجام عمل است. چون در این عمل نیازی به بیهوشی نیست و بر اثر ویبره دستگاه، تکانه های شدید موجب حذف چربی ها می شوند، معمولا عمل طولانی می شود. برخی اوقات به چند جلسه درمان نیاز است.

کلام آخر

باید نسبت به روند انجام آن، اطلاعات لازم و ضروری را کسب کنید. برای نمونه شما می توانید ابتدا با مفهوم و چگونگی این فرایند آشنا شده و سپس، به مزایا و معایب آن بپردازید. قطعا مطالعه این مقاله می تواند کمک بزرگی باشد؛ فراموش نکنید، انجام لیپوماتیک به مهارت و تجهیزات پیشرفته نیاز دارد. افراد و مراکز نامعتبر، اگرچه ممکن است خدمات ارزان تری را به شما عرضه کنند، اما، به دلیل خطر بروز عوارض، هزینه بیشتری را به شما تحمیل خواهند کرد. زیرا، هزینه ترمیم، بسیار بیشتر از هزینه معمول و اولیه آن است. مجموعه الو پزشک در کنار مجموعه دکتر گویا بصورت 24 ساعته با مشاوره رایگان در خدمت شما عزیزان میباشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا