پروتز

جراحی پروتز سینه چیست؟

خانم‌ها یکی از طرفداران همیشگی انجام جراحی‌های زیبایی، به‌ویژه جراحی‌های زیبایی صورت هستند. اما، علاوه بر حالت چهره، آنچه که می‌تواند بر اعتمادبه‌نفس آن‌ها تأثیر زیادی بگذارد، اندازه و فرم سینه‌هاست! سینه‌ها در خانم‌ها از اندام‌های جنسی و یکی از نشانه‌های تمایز میان زن و مرد محسوب می‌شوند، به همین دلیل، کوچک بودن سایز، یا از دست دادن آن‌ها به علت سرطان سینه می‌تواند بر جذابیت و تناسب اندام آن‌ها تأثیر منفی داشته باشد. با پیشرفت علم پزشکی در زمینه کاشت پروتزها و ایمپِلَنت‌ها (Implants)، راه‌حلی برای رفع نااُمیدی خانم‌های جوان معرفی شده است: «جراحی پروتز سینه». با وجود این جراحی، می‌توان نواقص موجود در سینه‌ها را برطرف کرد، سایز و فُرم دلخواه را به سینه‌ها داد و حتی سینه‌های از دست رفته را بازسازی کرد. این موارد تنها با دستان هنرمند جراحی زِبَردست امکان‌پذیر است؛ پزشکی که با مهارت خود بتواند با ایجاد فُرمی طبیعی در سینه‌ها، تناسب و سلامتی را همزمان برای شما به ارمغان بیاورد. با ما همراه باشید تا با این جراحی بیشتر آشنا شوید.

جراحی پروتز سینه چیست؟

جراحی کاشت ایمپلنت (Augmentation Mammoplasty) از جراحی‌های زیبایی محبوب، در دنیای امروز است و زیرمجموعه‌ روش ماموپِلاستی می‌باشد. اگر فکر می‌کنید سینه‌های کوچکی دارید، یا اینکه تا به تا هستند، طوری‌که این عدم تقارن بر نحوه لباس پوشیدن و نوع سوتینی که استفاده می‌کنید اثر می‌گذارد، می‌توانید این مشکل را برای همیشه حل کنید. برای افرادی که بعد از کاهش وزن شدید سینه‌هایشان کوچک شده و یا در اثر بارداری و شیردهی، سینه‌های نامتقارنی دارند و از همه مهم‌تر، برای افرادی که در اثر بیماری سرطان پستان، مجبور به برداشتن کامل هر دو سینه یا یکی از آن‌ها شده‌اند، جراحی پروتز سینه توصیه می‌شود.

دکتر آسیه الفت بخش (متخصص جراحی عمومی و مدیر گروه مرکز تحقیقات پستان جهاد دانشگاهی)، بیان می‌کند دسته دیگری که می‌توانند از مزایای جراحی کاشت پروتز سینه بهره‌مند شوند، خانم‌هایی هستند که در دوران بلوغ، به علت سوء تغذیه، ژنتیک یا در اثر اختلالات هورمونی رشد سینه‌ها در آن‌ها کامل نشده است و به عبارتی سینه‌های آن‌ها رشد کافی نداشته اند.

این جراحی معمولاً تحت بیهوشی عمومی و به‌صورت سرپایی (بدون نیاز به بستری) صورت می‌گیرد. در حین جراحی، جراح از برش‌های کوچکی برای ایجاد یک «جیب» استفاده می‌کند تا جایی برای پروتز ایجاد شود. پس از قرار گرفتن پروتز، برش‌ها بخیه شده و پانسمان می‌شوند. به‌طور کلی، کل فرایند عمل، معمولاً دو ساعت یا کمتر طول خواهد کشید و بیماران می‌توانند بلافاصله پس از جراحی و ریکاوری، به خانه بروند.

ماندگاری با توجه به مهارت و تجربه پزشک، جنس و نوع آن، حدودا 10 سال و گاهی بیشتر است؛ برخلاف تصور اغلب افراد نتایج جراحی پروتز سینه دائمی نیست! گاهی بر اثر ضربه به سینه‌ها یا موارد دیگر پاره می‌شود. در این‌صورت مجددا باید عمل ترمیمی انجام شده و پروتز قبلی با پروتز جدید جایگزین شود.

چرا پروتز سینه

برای خانم‌هایی که به دلیل کوچک بودن یا عدم تقارن آن‌ها، نمی‌توانند لباس دلخواه خود را بپوشند، سایز سینه‌ها یک چالش مهم است. این موضوع علاوه‌بر کاهش اعتماد به نفس، در روابط عاطفی زنان با همسرانشان اثر منفی دارد؛ زیرا، این خانم‌ها اغلب خود را فاقد جاذبه جنسی می‌دانند. گاهی عدم تقارن در سایز سینه‌ها در دوران شیردهی اتفاق می‌افتد یا بر اثر تغییرات هورمونی، کاهش وزن شدید و گاهی نیز به علت ابتلا به بیماری سرطان پستان ممکن است یک یا هر دو تخلیه شوند؛ در چنین شرایط کاربرد پروتزهای سینه نمایان می‌شود. به‌طور کلی، افرادی که بهترین نتیجه را از انجام کاشت سینه می‌گیرند، دارای شرایط زیر هستند:

✅زنان غیر سیگاری.

✅زنانی که در دوران بارداری یا شیردهی نیستند.

✅سبک زندگی سالمی دارند و مدت‌هاست که وزن ثابتی دارند.

✅قصد افزایش یا کاهش وزن بعد از عمل را ندارند.

✅دختران بالای هجده سال که تغییرات هورمونی مربوط به بلوغ را پشت سر گذاشته‌اند.

✅خانم‌هایی که از نتایج جراحی انتظارات ایده‌آل و واقع‌بینانه‌ای دارند. برای مثال، برای شبیه شدن به فرد خاصی این جراحی را انجام نمی‌دهند. چون این آگاهی را دارند، شرایط بدنی هر فرد با دیگری متفاوت است.

چرا پروتز سینه

انواع پروتز سینه

تولیدکنندگان پروتزهای سینه، گهگاه سَبک‌ها و انواع جدیدی را معرفی می‌کنند؛ بنابراین، ممکن است گزینه‌های بیشتری در دسترس داشته باشید. چه کاشت پروتز سالین و چه کاشت پروتز سیلیکون و در هر شکلی را انتخاب کنید، نکته با اهمیت این است که باید تغییرات آن را تحت‌نظر داشته باشید و برای انجام معاینات در دوره‌ای به جراح پلاستیک خود مراجعه کنید تا در صورت لزوم اقدامات لازم را انجام دهد. انواع و دسته‌بندی آنها متنوع است. برخی از مهم‌ترین انواع آن عبارتند از:

بر اساس شکل

✔️گرد

همان‌طور که از نام این نوع ایمپِلَنت پیداست، پروتزهای گِرد (Round)، شکلی گِرد دارند؛ دو طرف آن‌ها یکسان و شبیه هم است. برای حجیم کردن بخش بالایی سینه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع مناسب خانم‌هایی است که بافت سینه آن‌ها نرم است؛ همچنین، کسانی که علاقمند به سینه برجسته هستند از این نوع ایمپِلَنت استفاده می‌کنند. مزیتی که این نوع دارند این است که چرخش تکرار شونده دارند و امکان جراحی اصلاحی، در صورت تغییر شکل وجود دارد.

✔️قطره اشکی

پروتزهای قطره اشکی (Tear Drop)، آناتومیک یا اشکی شکل شبیه قطره اشک هستند؛ یعنی قسمت پایین حجم کمتری نسبت به قسمت بالای آن‌ها دارد. این نوع برای کسانی که می‌خواهند ظاهر آن‌ها طبیعی باشد و همچنین، برای بانوانی که بافت سینه آن‌ها کم است و معمولا سینه تخت و صافی دارند، مناسب است. از جنس سِلیکون هستند و معمولا کسانی که نقص ظاهری و عدم تقارن سینه دارند، مدل اشکی را انتخاب می‌کنند. پروتزهای آناتومیک دوام و ماندگاری بالایی دارند و خود به دو نوع اشکی متقارن و اشکی نامتقارن تقسیم می‌شوند.

انواع پروتز سینه بر اساس شکل

بر اساس جنس

به‌طور کلی، از نظر جنس مواد تشکیل دهنده از دو نوع سیلیکون (Silicone) و سالین (Saline) ساخته شده‌اند؛ پروتزهای سیلیکونی از ماده ژل مانند سیلیکون پر شده است؛ این نوع برای دختران بالای 22 سال مفید است. اما، برای دختران رده سنی 18 سال و به بالا، سالین توصیه می‌شوند؛ این نوع اگرچه از روکش سیلیکونی ساخته شده اما، سالین (محلول آب و نمک) ماده اصلی تشکیل‌دهنده آن‌هاست. اگر پوسته ایمپلنت ساخته شده از سالین نشت کند، ایمپِلَنت نمکی از بین می‌رود و نمک درون آن توسط بدن جذب شده و به‌طور طبیعی دفع می‌شود. البته، نَشت و پاره شدن پروتزها یک رویداد غیر معمول است!

اگر پروتزهای سیلیکونی سینه را انتخاب می‌کنید، لازم است به‌طور منظم به جراح خود مراجعه کنید تا مطمئن شوید، به‌درستی کار می‌کنند و نشتی ندارند. غربالگری سونوگرافی یا MRI می‌تواند وضعیت ایمپِلَنت سینه را ارزیابی کند. اگر پروتز سیلیکونی نشت کند، ژل ممکن است درون پوسته ایمپلنت باقی بماند یا ممکن است به داخل «جیب سینه» فرار کند؛ ایمپلنتی که با ژل سیلیکون پُر شده‌ است، بعد از نَشتی از بین نمی‌رود. در واقع، محلول درون پروتز جذب بدن نمی‌شود و ممکن است خطرناک باشد.

از مزایای سالینی کم بودن هزینه عمل نسبت به سایر پروتزها و برش کمتر در ناحیه عمل می‌باشد. زیرا، ایمپلنت‌های سالین به شکل خالی در بدن شما وارد و سپس با محلول نمکی پر می‌شوند تا به اندازه دلخواه برسند. از سوی دیگر،، سیلیکونی مانند سالینی به شکل گِرد بوده ولی به دلیل مواد ژل مانند درون آن، هنگام لمس ساختار طبیعی‌تری دارد. لازم به یادآوریست، روکش همه پروتزهای سینه از جنس سیلیکون است و براساس بافت سطحی آن‌ها عبارتند از:

🔶با سطح صاف (Smoot) با میزان کمی تخلخل (دارای فضاهای خالی)؛

🔶با سطح زبر (Ten Tured) با میزان تخلخل بالا و دارای سطح مخملی؛

🔶از جنس پلی اورتان ویژه بیماران خاص استفاده و دارای سطحی با لایه مخملی.

بهترین جراح پروتز سینه در تهران

انتخاب بهترین جراح پروتز سینه و دستیابی به نتیجه مطلوب بسیار مهم است. پزشک مورد نظر باید از تجربه و مهارت کافی برخوردار باشد. عدم مراجعه به افراد متخصص و آموزش دیده در این حوزه سبب آسیب‌های جدی می‌شود؛ به طور مثال بارها بر اثر عدم مهارت پزشک جراح و کاربرد پروتزهای نامرغوب، بد فُرمی سینه و حتی پارگی پروتز اتفاق افتاده است؛ دردهای دائمی و عدم امکان شیردهی از دیگر عواقب انتخاب سهل‌اِنگارانه پزشک کاشت پروتز است.  به همین منظور، ما لیستی از بهترین جراح پروتز سینه در تهران را بعد از بررسی‌های دقیق جمع‌آوری و در اختیار شما عزیزان قرار داده‌ایم. حرفه‌ای‌ترین متخصصان، علاوه‌بر ارائه مشاوره رایگان، مجموعه‌ای از نمونه‌کارهای خود را به شما نمایش می‌دهند تا بتوانید علاوه بر سَبک کار، با میزان مهارت آن‌ها نیز آشنا شوید.

بهترین کلینیک کاشت پروتز سینه در تهران

انجام جراحی حساسی مانند کاشت ایمپلنت سینه علاوه‌بر وجود پزشک حرفه‌ای و متخصص، نیازمند اتاق‌های عمل مجهز به جدیدترین فناوری‌ها و محیطی کاملا استریل و بهداشتی است. وجود مراکز نامعتبر متعدد با تبلیغات گُمراه‌کننده به دلیل استقبال روزافزون خانم‌ها از این جراحی زیبایی، سبب شد جهت تأمین سلامت و زیبایی شما عزیزان لیستی از بهترین کلینیک پروتز سینه در تهران را بعد از ارزیابی دقیق تهیه و در اختیارتان قرار دهیم تا در کمال آرامش جهت دریافت خدمات کاشت ایمپِلَنت سینه اقدام کنید.

بهترین جراح و کلینیک کاشت پروتز سینه در ایران

ما برای آن دسته از عزیزانی که در تهران سکونت ندارند، یا به هر دلیل دیگری نمی‌توانند برای انجام خدمات زیبایی به این شهر بیایند، لیستی از بهترین جراح پروتز سینه در ایران و بهترین کلینیک کاشت پروتز سینه در ایران را بعد از بررسی‌های دقیق تهیه و ارائه کرده‌ایم. می‌توانید با مراجعه به این مقالات و استفاده از لیست تفکیک شده براساس شهرهای ایران، با توجه به محل زندگی خود نزدیک‌ترین، برترین و خوشنام‌ترین پزشکان و کلینیک‌ها را انتخاب کنید.

بهترین جراح و کلینیک کاشت پروتز سینه در ایران

چگونگی جراحی پروتز سینه

برای انجام جراحی و قراردادن ایمپلنت‌های سیلیکونی درون حفره، ابتدا باید پزشک با توجه به تکنیک‌های پزشکی، فُرم سینه و نوع پُروتِز مورد استفاده یک برش کوچک ایجاد کند. این برش ممکن است زیر هاله نوک، زیر سینه یا زیر بغل ایجاد شود. محل قرارگیری پروتزها یا درون بافت سینه است یا زیر عضلات که بستگی به فُرمی دارد که قرار است به سینه داده شود. برجستگی، در جلسه معاینه براساس سلیقه مراجعه‌کننده و ساختار بدن فرد توسط پزشک تعیین می‌شود.

هنگامیکه ایمپلنت‌ها در جای خود قرار گرفتند پزشک جای برش‌ها را بخیه می‌زند و با پانسمان می‌پوشاند. این عمل جراحی نیاز به بیهوشی کامل دارد و انجام آن حدود 70 تا 90 دقیقه طول می‌کشد. گاهی اوقات در همان روز جراحی، بیمار مرخص می‌شود؛ اما در بیشتر مواقع، پزشک بستری تا یک روز بعد از عمل را تجویز می‌کند.

روش‌ها یا تکنیک‌های بسته به سن، میزان افتادگی، نوع و اندازه متفاوت است؛ گاهی همزمان با جراحی کاشت، لیفت سینه نیز انجام می‌شود. در این روش هم عمل بالا بردن (لیفت) انجام می‌گیرد و هم حجم دادن به آن (پروتز) اعمال می‌شود. در مقاله جراحی لیفت سینه چیست، پیرامون این روش زیبایی توضیحات کاملی ارائه کرده‌ام که در صورت علاقه می‌توانید مطالعه کنید.

لیفت و کاشت سینه به صورت همزمان، مناسب خانم‌هایی است که سینه‌های آن‌ها به دلایلی (شیردهی، بارداری‌های مکرر، ارث و تغییرات وزنی) افتادگی پیدا کرده و قصد بالا بردن آن‌ها را دارند. در این روش علاوه‌بر کاشت، پوست‌های اضافی برداشته می‌شوند و پوست‌های بافت‌های مجاور کشیده می‌شوند.

مزایای جراحی پروتز سینه

✅ظاهر جوان‌تر

✅اندام متناسب‌تر

✅بهبود حس زنانگی

✅بهبود تقارن سینه‌ها

✅افزایش اعتماد به نفس

✅اضافه شدن حجم با انحنای طبیعی

✅پوشیدن لباس‌هایی که قبلا از خرید آن‌ها اجتناب می‌کردید!

معایب و خطرات جراحی پروتز سینه

🔺احتمال جابجایی پروتز؛

🔺احتمال خونریزی داخلی تا دو هفته بعد از عمل؛

🔺احتمال تغییرات در حس سینه و نوک آن وجود دارد؛

🔺امکان نَشت و پارگی ایمپِلَنت که در نتیجه پارگی اتفاق می‌افتد؛

🔺امکان ایجاد عفونت یا ماستیت تا دو هفته پس از عمل وجود دارد. عفونت خطرناک است و باعث تورم و قرمزی می‌شود و ممکن است ترشحاتی از آن‌ها خارج شود. تا بهبود کامل عفونت معمولا 3 تا 6 ماه نمی‌توان پروتز جدید جایگزین کرد.

🔺بافت‌ها و کپسول‌هایی از جنس فیبرُوز (سخت شدن بافت) در بافت ایجاد می‌شود که احتمال دارد باعث تغییر شکل و انحراف پروتز شوند. در برخی از افراد این کپسول‌ها باعث سفت شدن و منقبض شدن می‌شود که در نتیجه درد شدیدی در سینه ایجاد می‌کنند.

مراقبت‌های قبل از جراحی پروتز سینه

🩹 استحمام قبل از جراحی؛

🩹 ناشتا بودن حداقل 8 ساعت قبل از جراحی،

🩹 تهیه سوتین طبی برای بعد از جراحی کاشت پروتز سینه،

🩹 عدم استعمال دخانیات و نوشیدن مشروبات الکلی حداقل از دو هفته قبل از جراحی؛

🩹 از دو هفته قبل از جراحی مصرف مکمل‌ها و داروهای رقیق‌کننده خون مانند آسپرین و ویتامین E ممنوع است.

مراقبت‌های قبل از جراحی پروتز سینه

مراقبت‌های بعد از جراحی پروتز سینه

به‌طور کلی، بهبودی کامل بین 4 تا 6 هفته بعد از عمل است؛ البته در صورتی‌که اقدامات زیر را مطابق با توصیه‌های پزشک انجام دهید:

🩹 استحمام دو روز بعد از عمل؛

🩹 عدم انجام فعالیت‌های بدنی و ورزش‌های سنگین؛

🩹 قدم زدن چند دقیقه در روز جهت جلوگیری از لخته شدن خون

🩹 مصرف به موقع داروهای تجویز شده توسط پزشک و تکمیل دوره درمان؛

🩹 استفاده از میوه و سبزیجات؛ نوشیدن آب کافی و همچنین، مصرف ناچیز نمک؛

🩹 خوابیدن مطابق دستور پزشک و دراز کشیدن روی شکم و به‌گونه‌ای که به سینه‌ها فشار وارد نشود؛

🩹 استفاده از سوتین طبی مخصوص (حداقل تا سه ماه جهت جلوگیری از افتادگی و عدم جابه جایی پروتز)؛

🩹 عدم استعمال دخانیات، مصرف نوشیدنی‌های الکلی و داروهای مسکن خودسرانه حداقل تا دو هفته بعد از عمل.

عوارض جراحی پروتز سینه

⚠️ عفونت؛

⚠️ خونریزی؛

⚠️ احساس سوزش در سینه؛

⚠️ تورم و کبودی در ناحیه سینه؛

⚠️ قرمزی و ورم پوست سینه و اطراف آن.

هزینه

هزینه جراحی پروتز سینه به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله: مهارت و سطح تحصیلات پزشک، تجهیزات بیمارستان و یا کلینیک محل انجام کاشت، کیفیت و قیمت پروتز انتخابی، دستمزد متخصص بیهوشی، ناحیه جغرافیایی که پزشک در آن فعالیت می‌کند یا کلینیک در آنجا واقع شده است. هزینه‌های این جراحی به دلیل اهداف زیبایی آن، مشمول پوشش بیمه قرار نمی‌گیرد و هزینه تقریبی آن در زمان نگارش این مقاله بین 35 تا 50 میلیون تومان است.

کلام آخر

جراحی پروتز سینه ظاهر و شکل سینه‌های شما را اصلاح می‌کند و سایز آن‌ها را افزایش می‌دهد. باعث می‌شود جوان‌تر به نظر برسید و حتی روابط شما را با همسرتان بهبود می‌بخشد زیرا با تقویت حس زنانگی و افزایش اعتماد به نفس بر جذابیت شما می‌افزاید؛ قبل از تصمیم برای انجام جراحی پروتز سینه، اطلاعات خود را درباره چگونگی، انواع، مزایا و … افزایش دهید و حتما از پزشک متخصص کاشت پروتز سینه مشاوره بگیرید. این کار به شما کمک می‌کند، بتوانید متناسب با شرایط و اهداف خود، تصمیمی اصولی گرفته و به شکل درستی اقدام کنید. هرگز به افراد غیرمتخصص و مراکز فاقد اعتبار مراجعه نکنید و سلامت و زیبایی خود را با مخاطره مواجه نسازید.

نظرات در مورد جراحی پروتز سینه

از این که تا انتهای مقاله همراه ما بودیم بسیار سپاس‌گذاریم. حال اگر سوالی در ذهنتان باقی مانده، می‌توانید آنرا در همین قسمت مطرح کنید تا کارشناسان ما کمتر از 24 ساعت به آنها پاسخ دهند. همچنین اگر تجربه انجام این جراحی را داشته‌اید با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید. الو پزشک به همراه مجموعه دکتر گویا بصورت 24 ساعته با مشاوره رایگان در خدمت شما عزیزان است.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا