کاشت مو به روش میکروگرافت
در این مقاله قصد داریم شما عزیران را با کاشت مو به روش میکروگرافت آشنا کنیم؛ امروزه این عمل به یک چالش جدی در بین مردم تبدیل شده است. تأثیر مو در زیبایی و جذابیت چهره موضوعی اثبات شده است. اینجاست که ریزش مو شادابی چهره را از بین میبرد و این تغییرات در نهایت بر روحیه و اعتماد به نفس فرد تأثیر میگذارد. کاشتن مو به موهای سر محدود نمیشود. روشهای مختلف برای کاشت ریش، کاشت سبیل و کاشت ابروها نیز نتایج مثبتی داشته است.
یکی از آنها کاشت مو به روش میکروگرافت است. روش میکروگرافت جزئیات بسیار پیچیدهای دارد که قبل از انجام آن باید از تمامی مراحل آن آگاه باشید. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با تمامی مراحل این روش آشنا شوید.
کاشت مو به روش میکروگرافت چیست؟
موها به شکل دستهای روی پوست سر رشد میکنند. هر یک از این دستهها، حاوی یک یا سه فولیکول هستند که جراح کاشت مو به آن ها واحدهای فولیکولی میگوید. این فولیکولها در یک پیوند توسط واحدهایی به نام میکروگرافت نگهداری میشوند. میکروگرافتها معمولاً به اندازه یک دانه برنج هستند.
مشکل طاسی زنان و مردان در نواحی سر، ابرو و ریش با روشهای مختلفی درمان میشود. داروها، طب سنتی و داروهای گیاهی درمانهای اولیه ریزش مو هستند. اگر این درمانها بی اثر باشند، از روشهای نوین استفاده میشود. به عنوان آخرین راه حل درمان، از پروتز مو یا موهای مصنوعی برای ترمیم مو استفاده میشود. این روش در شرایطی به کار میرود که کاشت طبیعی به هیچ وجه برای فرد مناسب نیست.
اگرچه کاشت مصنوعی تا حدودی مشکل را حل میکند، اما در برخی موارد مشکلاتی پیش خواهد آورد. گاهی اوقات پروتز مو باعث ریزش مو و آسیب به پوست سر میشود. بنابراین، تنها راه مطمئن برای درمان طاسی یا نازک شدن مو، کاشت طبیعی است. امروزه این روش به عنوان یک روش کاملاً پیشرفته شناخته میشود. معمولاً 2 تا 8 ساعت طول میکشد تا پیوند مو انجام شود. یکی از مزایای این روش، داشتن ظاهر طبیعی موهاست.
A micrograft hair transplant or follicular transplant is an aesthetic technique for repopulating the scalp with hair in areas where there is alopecia or intense hair loss. Using the patient’s own hair for a more natural result, it is performed under local anaesthesia. From topdoctors.
تفاوت روش میکروگرافت با سایر روشها
کافی است کمی در اینترنت تحقیق کنید تا با روشهای مختلفی آشنا شوید. سایت الو پزشک (AlooPezeshk) نیز در رابطه با روش های رایج را در مقالات مفیدی ارائه کرده است؛ در صورت علاقه مندی، پیشنهاد میکنیم برای شروع مقاله “کاشت مو چیست” را مطالعه کنید. همچنان میتوانید در بهترین دکتر کاشت مو در تهران بهترین پزشکان را مشاهده نمایید.
هر روش با روشهای دیگر تفاوتهایی دارد. به عنوان مثال، در کاشت مو به روش SUT، در مقایسه با روش FIT، به جای استخراج کنندههای دستی فولیکول، از استخراج کنندههای اتوماتیک استفاده میشود. در واقع تفاوت این روش کاشت مو به روش FIT در این است که فولیکولهای مو در روش SUT توسط تیغ جراحی با درد و خونریزی کشیده نمیشوند و در نتیجه ضریب خطا کاملاً پایین است. سپس با استفاده از پانچ، برشهای کوچکی در پوست ایجاد میشود تا فولیکولهای مورد نظر در قسمت طاس سر، کاشته شوند.
مقایسه کاشت مو میکروگرافت با FUT
فولیکولهای مو به صورت تک تک با استفاده از استخراج کننده الکتریکی مخصوص، جدا میشوند. بنابراین، احتمال خطای انسانی بسیار کاهش مییابد. در نهایت هیچ گونه جای زخم باقی نمیماند. دوره نقاهت روش میکروگرافت کوتاه است. ذکر این نکته ضروری است که تراشیدن مو در این تکنیک ضروری است.
اما در کاشت مو به روش FUE، فولیکولهای مو به صورت یک خط بیضوی از پشت سر با تیغ مخصوص بیرون کشیده میشوند. در پایان کار یک اسکار بیضوی پشت سر باقی خواهد ماند. از طرف دیگر، دوره بهبودی در این تکنیک، بیشتر از میکروگرافت است و البته در نیازی به تراشیدن موها نیست.
مقایسه کاشت مو میکروگرافت با FUE
در طی کاشت مو به روش میکروگرافت، فولیکولهای مو به صورت جداگانه با دستگاه مخصوص جدا میشوند. در واقع، نیازی به ایجاد برش در ناحیه مورد نظر نیست. همچنین، مدت زمان کوتاهی برای انجام عمل لازم است.
اما در مقابل، فولیکولها تک تک و به صورت دستی از ناحیه اهداکننده استخراج میشوند. همچنین، قبل از کاشت، نیاز به ایجاد برشهایی در نواحی طاس سر وجود دارد. این روش بیشتر از این تکنیک طول میکشد.
مقایسه کاشت مو میکروگرافت با SUT
در این روش، 1500 تا 4000 گرافت مو، قابل کاشت است. دقت استخراج کننده، بین 0.4 تا 0.9 است و نسبت به سایر روشهای مکانیزه، بسیار ظریفتر عمل میکند. همچنین، مدت زمان لازم برای انجام این روش با وجود این که با دقت بیشتری انجام میشود، تفاوت چندانی با مدت زمان روش SUT ندارد.
در روش SUT، حدودا 1500 تا 2000 گرافت مو، قابل پیوند است. دقت این دستگاه، کمتر از استخراج کننده فولیکول در کاشت مو به روش میکروگرافت است. از طرف دیگر، مدت زمان مورد نیاز برای SUT، بین 3 تا 6 ساعت خواهد بود. این زمان به وسعت ناحیه طاس، نوع و تعداد فولیکولهای اهداکننده مو بستگی دارد.
مراحل کاشت مو روش میکروگرافت
تمامی روشها به طور کلی شامل سه مرحله هستند؛ اما، نحوه عملکرد در هر روش متفاوت است؛ سه مرحله مشترک در بین تمام روشها عبارتند از:
✔️ کشیدن مو از ناحیه اهداکننده که معمولاً از پشت سر بیمار برداشته میشود. در برخی موارد میتوان از موهای ریش در مردان یا موهای بدن آن ها استفاده کرد.
✔️ مرحله جداسازی و تهیه گرافتهای موی استخراج شده از ناحیه اهدا کننده بیمار
✔️ مرحله کاشت گرافت مو در نواحی خالی سر یا نواحی طاس
مراحل آن عبارتند از:
ابتدا با دستگاههای مخصوص ناحیه طاس بی حس شده و برای کاشت گرافت مو آماده میشود. سپس، با دستگاه مخصوصی انجام میشود که گرافتهای مو در مرحله قبل در آن قرار میگیرند. در این مرحله هیچ درد و عوارض جانبی وجود نخواهد داشت. با توجه به ظرافت کاشت در این روش، میتوان در هر یک سانتی متر مربع تا 3 برابر تراکم بیشتر مو را نسبت به روشهای قدیمی به دست آورد.
به دلیل ظرافت در این تکنیک، هیچ گونه جای زخمی روی سر باقی نمیماند و نتایج بسیار طبیعی است. تکنیک دیگری وجود دارد که بدون لمس انجام میشود. در این روش، فولیکولهای مو مستقیماً با استفاده از قلم مخصوص پیوند میشوند تا میزان آسیب به سر کاهش یابد. معمولا هرچه فولیکولهای مو کمتر لمس شوند، شانس موفقیت بیشتر خواهد بود.
در این روش از بیهوشی کمتری استفاده میشود که هم برای فرد و هم برای پزشک مفید خواهد بود. در روش “بدون لمس” (no-touch)، فولیکولها در هنگام پیوند آسیب نمیبینند و در نتیجه نمیریزند. به همین دلیل است که در بین متقاضیان، بسیار محبوب است.
مزایای کاشت مو به روش میکروگرافت
✅ دوره نقاهت بسیار کوتاه تر از روشهای قدیمی
✅ حل مشکل اسکار و نکروز در این روش
✅ افزایش سرعت عمل و در نتیجه کاشت گرافتهای سالم تر
✅ افزایش میزان استخراج فولیکولها از بانک مو با توجه به ویژگیهای ناحیه اهداکننده فرد
✅ رشد سریعتر موها به دلیل استفاده از تکنیک سلولهای بنیادی نسبت به سایر روشها
✅ افزایش تراکم به بیش از 3 برابر روشهای قدیمی به دلیل کاشت در سایز میکرو
✅ فولیکولهای مو یکی یکی با استفاده از استخراج کننده برقی مخصوص، برداشته میشوند. بنابراین احتمال خطای انسانی بسیار کاهش مییابد
✅ عدم باقی ماندن اسکار و زخم در ناحیه اهدا و ناحیه مورد نظر به دلیل استفاده از تجهیزات پیشرفته و تکنیکهای نوین
عوارض کاشت مو به روش میکروگرافت
به عنوان جدیدترین روش در دنیا، میتوان گفت این تکنیک با کمترین عارضه شناخته میشود. در واقع، انجام این شیوه توسط بهترین پزشک و با استفاده از ظریفترین و با دقتترین دستگاهها و فناوریهای مدرن باعث شده است که این تکنیک تقریباً هیچ عارضهای نداشته باشد.
برخی از افرادی که با این روش کاشت موی طبیعی را انجام دادهاند، در ناحیه کاشته شده، احساس بی حسی یا گزگز کردهاند. ممکن است این عارضه تا چند هفته پس از عمل احساس شود. این بی حسی یا گزگز معمولاً به دلیل کاهش جریان خون در مویرگها ایجاد میشود. به خاطر داشته باشید که پوست سر شما آسیب دیده است! البته جای نگرانی نیست؛ با تقویت و بازسازی شریانهای پوست اطراف فولیکولهای مو، این روند موقتی خواهد بود و رفع میشود.
اگر میخواهید خون در مویرگهای اطراف فولیکولها به سرعت جریان پیدا کند و دوباره وارد روال قبلی و طبیعی خود شود، بهتر است تا حد امکان از مصرف الکل، سیگار و برخی از قرصهای استروئیدی خودداری کنید. همچنین مصرف زیاد آب و رژیم غذایی مناسب، سلامت شما را تضمین کرده و فرایند بهبود شما را سرعت میدهد.
به طور کلی، عوارض ذکر شده، طبیعی است و تقریباً همه آن ها در عرض دو هفته از بین میروند. پزشک شما برای کمک به بهبودی سریعتر ممکن است داروهایی تجویز کند. در ادامه برخی از مهمترین عوارض احتمالی روش میکروگرافت را شرح دادهایم:
❌ احتمال خارش یک تا دو روز پس از پیوند؛ به هیچ وجه نباید به این خارشها واکنش نشان دهید. معمولا لوسیونهای تجویز شده توسط پزشک در این زمینه مفید خواهد بود.
❌ احتمال کبودی یا تورم کوتاه مدت در قسمتهایی از پیشانی و اطراف سر که پس از دو روز به طور کامل از بین میروند.
❌ برای جلوگیری از پارگی عروق و مویرگها در سطح سر و پیشگیری از باز شدن مجدد زخمها، به مدت یک ماه از انجام کلیه ورزشها و کارهای سنگین خودداری کنید. خونریزی مجدد از محل زخمها منجر به شکست عمل پیوند میشود.
❌ احساس درد، یک تا دو روز پس از جراحی؛ البته، به دلیل استفاده از سایز میکرو در دستگاه استخراج فولیکول، معمولا درد خاصی احساس نمیشود.
به طور کلی، عوارض جانبی ذکر شده در بالا کاملا جزئی و موقتی هستند. پس نگران آن ها نباشید و دوران نقاهت خود را در آرامش کامل بگذرانید.
مراقبتهای قبل روش میکروگرافت
در جلسه مشاوره با متخصص، توصیههای قبل از کاشت مو به روش میکروگرافت، به شما داده میشود که باید آن ها را جدی بگیرید و با دقت رعایت کنید:
🩹 مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین از دو هفته قبل ممنوع است.
🩹 شب قبل، باید دوش بگیرید تا آلودگیهای پوست از بین برود.
🩹 در روز انجام، حتما لباس دکمه دار و جلوباز بپوشید تا برای تعویض آن، به سر شما فشاری وارد نشود.
🩹 در جلسه مشاوره با پزشک، باید اطلاعات دقیقی را در مورد سلامت خود (مانند ابتلا به بیماری خاص و حساسیت دارویی و …) به پزشک ارائه دهید.
🩹 اگر میخواهید نتیجه از بین نرود، همچنین، وقت و هزینه خود را هدر ندهید، حتماً از یک ماه قبل، از استعمال دخانیات و نوشیدن مشروبات الکل خودداری کنید.
مراقبتهای بعد روش میکروگرافت
به طور طبیعی، پوست سر شما دچار آسیبهای جزئی میشود. شریانها و مویرگهای آسیب دیده، برای بازسازی و ترمیم پوست اطراف فولیکولهای مو، به زمان نیاز دارند. بنابراین، در دوره نقاهت و بهبودی پس از کاشت مو به روش میکروگرافت، نکات زیر را جدی بگیرید تا بعد از انجام، نتیجه خوب و رضایت بخشی بگیرید:
🩹 باید از شامپوی مخصوص تجویز شده توسط پزشک خود استفاده کنید.
🩹 تا یک ماه از مواد شیمیایی مانند رنگ مو، ژل، اسپری و … استفاده نکنید.
🩹 تمام داروهای تجویز شده را مطابق دستور پزش و در زمان تعیین شده مصرف کنید.
🩹 تا یک ماه از مصرف دخانیات مانند سیگار و خوردن نوشیدنیهای الکلی خودداری کنید.
🩹 خشک کردن مو با سشوار ممنوع است؛ در غیر این صورت، فولیکولها از بین میروند.
🩹 برای رفتن به سونا، جکوزی، ورزش و انجام فعالیتهای شدید باید از پزشک خود اجازه بگیرید.
🩹 باید رژیم غذایی سالمی داشته باشید؛ یعنی میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کنید تا زخم های شما سریعتر بهبود یافته و خطر عفونت کاهش یابد.
🩹 هنگام خواب مراقب باشید به ناحیه پیوند فشار وارد نکنید. این قسمت را حتی در طول روز نیز نباید ماساژ دهید. تأکید میکنیم، هنگام خواب، سر بالاتر از بدن باشد.
🩹 مصرف آب آشامیدنی را افزایش دهید تا جریان خون در بدن شما تقویت شود؛ این کار باعث میشود از کمبود مواد مغذی و رسیدن اکسیژن به فولیکولها جلوگیری کنید.
هزینه کاشت مو به روش میکروگرافت
تقریباً میتوان گفت که برای این تکنیک هزینهای نمیدهید؛ بلکه، یک سرمایه گذاری ارزشمند انجام دادهاید! مهارت و تجربه پزشک متخصص، وسعت ناحیه بدون مو و شدت طاسی، کیفیت بانک مو، تراکم مورد نیاز و منطقه جغرافیایی کلینیک و مطب پزشک شما، از عوامل تعیین کننده قیمت کاشت مو به روش میکروگرافت هستند. به طور متوسط هزینه انجام این روش بین 10 تا 12 میلیون تومان است.
توصیه میشود به پزشکی که سابقه و تجربه خوبی در این زمینه دارد مراجعه کنید. همچنین، تنها کلینیکهای خوشنام و معتبر را انتخاب کنید.
کلام آخر
قبل از این روش، جراح با ایجاد زخم های وسیعی، استخراج فولیکولها را انجام میداد؛ در نتیجه، پس از جراحی جای زخم ها باقی میماند. اما، در این تکنیک دیگر از این آسیبها خبری نیست و دوره نقاهت بسیار کوتاه است. به یاد داشته باشید، مراکز کاشت مو در تهران در رقابت شدیدی با یکدیگر هستند؛ بنابراین در انتخاب پزشک و کلینیک مناسب دقت کنید. الو پزشک بصورت 24 ساعته با مشاوره رایگان در خدمت شما عزیزان است